Kæmpe opgør under opsejling i Dansk Atletik: Storklub tordner mod forbundet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kæmpe opgør under opsejling i Dansk Atletik: Storklub tordner mod forbundet

Uroen fortsætter i Dansk Atletik.
Uroen fortsætter i Dansk Atletik.Profimedia
Det kører ikke på skinner i Dansk Atletik, som har foretaget store organisatoriske ændringer i de seneste uger.

De seneste år har været meget turbulente for Dansk Atletik, som flere gange har skiftet bestyrelse. I sommeren 2022 trak den daværende bestyrelse sig.

Året efter valgte den daværende direktør i Dansk Atletik Lars Lindstrøm at trække sig, og nu er 2024 startet med en meget tumultarisk periode, hvor bestyrelsen har trukket sig og Dansk Atletiks elitechef, Mikkel Larsen, har sagt sin stilling op efter 20 år i jobbet. 

Uroen er dog ikke ved lægge sig. Tværtimod. 

Ifølge DR er flere atletikklubber, anført af storklubben Sparta, i gang med at finde opbakning til at vælte besyrelsen i Dansk Atletik. 

DR skriver, at de er kommet i besiddelse af et udkast til et mistillidsvotum. Angiveligt har Sparta været en af hovedaktørerne bag at få sendt et sådan mistillidsvotum ud til de danske atletikklubber.

Formålet er ganske enkelt at vælte hele den siddende bestyrelse i Dansk Atletik grundet de seneste ugers uro, hvor flere har trukket sig fra bestyrelsen og elitechefen, Mikkel Larsen, opsagde sin stilling.

Ifølge DR's oplysninger står der i mistillidsvotummet, at de seneste ugers uro har rejst "alvorlige spørgsmål om den politiske ledelses evne til at samarbejde og håndtere de udfordringer, forbundet står overfor".

Ydermere skriver DR, at der i mistillidsvotummet står:

"Derudover blev der udøvet en truende pres fra bestyrelsens side med henblik på at få visse klubber til at rette ind."

Omtaler