Jamaicansk topsprinter stopper efter OL: Min søn har brug for mig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jamaicansk topsprinter stopper efter OL: Min søn har brug for mig

Shelly-Ann Fraser-Pryce er et ikon i atletikverden, men til sommer er det slut med at skulle konkurrere.
Shelly-Ann Fraser-Pryce er et ikon i atletikverden, men til sommer er det slut med at skulle konkurrere.JEWEL SAMAD/AFP
Den tredobbelte OL-guldvinder og tifoldige verdensmester Shelly-Ann Fraser-Pryce er i gang med sine sidste måneder som professionel atletikudøver.

Efter sommerens OL i Paris indstiller jamaicaneren Shelly-Ann Fraser-Pryce nemlig karrieren af familiære årsager. Det siger hun i et interview med det amerikanske magasin Essence.

"Min søn har brug for mig. Min mand og jeg har været sammen siden før mit OL-guld i 2008, og han har ofret meget for min skyld."

"Uden den støtte vil jeg ikke kunne have opnået alle de ting, jeg har gjort, men nu skylder jeg også min mand og søn, at jeg skal lave noget andet," siger hun.

Selv om hun med sine 37 år har nået en høj atletikalder, føler hun, at hun sagtens kunne være blevet ved flere år endnu, hvis hun havde lyst.

"Jeg har aldrig haft en dag, hvor jeg har følelsen af, at nu gider jeg ikke at træne mere," siger hun.

Sprinteren slår fast, at det er målet at slutte karrieren med endnu en olympisk medalje.

Hun har vundet otte olympiske medaljer i karrieren, heriblandt tre af guld. Hun stod øverst på podiet efter kvindernes 100-meterløb ved legene i 2008 og 2012, mens hendes tredje olympiske guldmedalje er fra stafetten 4 x 100-meterløb ved legene i Tokyo i 2021.

Hun har også vundet VM-guld flere gange i begge discipliner, mens det er blevet til et enkelt VM-guld på 200-meterdistancen.