Jublende formand for Serie 3 klub efter AGF-donation: "Fantastisk historie"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jublende formand for Serie 3 klub efter AGF-donation: "Fantastisk historie"

Salget af Thomas Kristensen har været en gevinst for aarhusiansk forstadsklub.
Salget af Thomas Kristensen har været en gevinst for aarhusiansk forstadsklub.Profimedia
AGF har belønnet den lille samarbejdsklub Galten FS for deres arbejde med Thomas Kristensen, da han var helt ung. Nu kan klubben fortsætte med det gode arbejde på børneområdet.

Tirsdag kom det frem, at fodboldklubben AGF har valgt at donere 100.000 kroner til den lille klub Galten FS, der ligger cirka 20 kilometer vest for Århus. 

Donationen kommer på baggrund af salget af forsvarsspilleren Thomas Kristensen, som trådte sine første skridt i fodboldstøvler i Galten FS. 

Formanden for fodboldafdelingen i Galten FS, Kenneth Haüser, er begejstret for donationen og de muligheder, som den bringer med sig. 

"Det betyder rigtig meget for en klub af vores størrelse. Det betyder jo, at vi har 100.000 kroner, som vi ikke havde regnet med at have og som nu kan investeres i klubben." fortæller Kenneth Haüser og fortsætter:

"Det vidner jo om, at AGF værdsætter den indsats, der bliver ydet på børne- og ungdomssiden i samarbejdsklubberne."

AGF's donation kom som lidt af en overraskelse for Kenneth Haüser i Galten FS. Ordningen om solidaritetspenge, som Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, har indført, gælder nemlig kun ned til spillerens 12. år. Derfor var Galten egentlig ikke berettiget til kompensation, da Thomas Kristensen forlod klubben som tiårig. 

Derfor er det heller ikke helt sikkert, hvad de 100.000 kroner skal bruges til, men Kenneth Haüser har da en idé.

”Vi tager en snak i bestyrelsen om, hvad pengene skal bruges til, men vi satser jo massivt på børne- og ungdomsfodbold i Galten FS, så jeg kunne forestille mig at pengene kunne bruges der.”

Thomas Kristensen mod Lyngby BK
Thomas Kristensen mod Lyngby BKBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomas Kristensen tog altså vejen fra Galten FS, til AGF og nu til den italienske storklub Udinese, og det er noget helt unikt, mener Kenneth Haüser.

”I et lokalsamfund som vores er det jo fantastisk, at vi lige pludselig har én, der spiller i en af de største ligaer i Europa.”

Selvom Thomas Kristensen skiftede væk fra Galten i en helt ung alder, så har han ikke glemt, hvor han for første gang sparkede til en fodbold. Den store midtstopper har nemlig været flittig til at komme tilbage til klubben vest for Århus.

”Thomas (Kristensen, Red.) har jo været en rigtig god ambassadør for Galten FS igennem flere år. Også da han blev Superligaspiller, var han ved flere lejligheder på besøg i klubben, så det er jo en fantastisk historie. Det er vi glade for og stolte af.” siger Kenneth Haüser.

Thomas Kristensen sad på bænken i hele Udineses 0-0-kamp imod Frosinone lørdag.