Sverige vandt mod bravt kæmpende Danmark i første VM testkamp i Vojens

Sverige vandt mod bravt kæmpende Danmark i første VM testkamp i VojensFrank Cilius/Ritzau Scanpix
Lillebror Danmark var dog med langt hen ad vejen og frustrerede storebror ved flere lejligheder.

Det var en af verdens største ishockeynationer, der krydsede klinger med det danske landshold onsdag aften i Vojens.

Begge lande deltager ved det kommende VM i Finland og Letland og bruger opgørene som optakt. Derfor er der hverken for Danmark eller Sverige tale om endelige trupper.

For Danmarks vedkommende er der stadig spillere, der er igang med den hjemlige turnering. De støder først til landsholdet, efterhånden som medaljerne bliver fordelt i Metal Ligaen.

Landstræner Heinz Ehlers havde valgt at give stortalentet Oscar Mølgaard chancen som center i førstekæden i sin debut på A-landsholdet. Netop den position trænger til nye og unge kræfter.

Den draftaktuelle 18-årige dansker spiller til hverdag i den bedste svenske række og kender dermed til flere af modstandernes styrker og svagheder.

Det blev langt fra den start på kampen, som danskerne kunne ønske sig. Trods en tidlig dansk afslutning var det svenskerne der kom i front allerede efter tre minutter. Danmark blev fanget i en udskiftning og så kunne Marcus Sylvegaard bringe svenskerne i front med 1-0.

Trods den tidlige scoring imod, var Danmark helt på højde med Sverige efterfølgende i perioden. Mølgaard fik ved flere lejligheder vist sit store talent og den danske defensiv var disciplinerede i deres tilgang til de stærke svenske forwards.

En de store danske profiler i første periode, Niklas Andersen, fik i slutningen af perioden stemningen til at stige. I slutningen af et dansk powerplay, hvor Danmark viste tænder, fik Andersen udlignet til 1-1 bag den svenske keeper.

Efter de første 20 minutter, der var klart godkendte fra Danmark, sagde Christian Wejse til TV2 Sporten.

"Vi ved de er gode, men vi har haft fokus på os selv. Vi skal fortsætte vores fysiske spil, så skal vi nok få vores chancer".

Chancerne kom til Danmark og den ene gav Danmark føringen. Patrick Russell sendte pucken i det lange hjørne på sin holdkammerat i det svenske mål og så var lillebror pludselig foran med 2-1.

Glæden varede dog kun kort. Fire minutter senere mistede den danske målmand Patrick Galbraith orienteringen på pucken mellem benskinnerne og så kunne de blågule udligne til 2-2.

Efter udligningen var det så som så med de oplagte muligheder til begge hold. Svenskerne viste ved flere lejligheder deres høje klasse, men de danske spillere kæmpede bravt og kom selv til flere gode chancer.

Anden periode endte dog med 1-1 præcis som den første og dermed en stilling der hed 2-2 inden den sidste periode.

"Vi vinder vores dueller men der skal stramme lidt op rent defensivt. Vi kan lige så godt vinde den her kamp", sagde målscoreren til 2-1, Patrick Russell til TV2 Sporten efter anden periode.

Patrick Russell var manden bag den danske føring
Patrick Russell var manden bag den danske føringFrank Cilius/Ritzau Scanpix

Også i tredje periode kom der en tidlig scoring, og denne gang var det svenskerne, der lukererede på en fejl af den danske keeper Galbraith. En ufarlig afslutning fra backen Oscar Engsund som Galbraith ikke fik grebet og så var svenskerne tilbage i førersædet.

Heefter var kampen præcis lige så lige, som de to første perioder. De danske spillere bød i den grad storebror op til dans. Engsund fik dog til sidst øget til 4-2, da han direkte efter en faceoff tordnede pucken ind bag Galbraith.

Mere skete der ikke i opgøret, som svenskerne vandt med 4-2.

De to hold mødes til revanchedyst igen torsdag i Esbjerg.