Spidsfindighed i turneringsstruktur: Værter kan ikke møde hinanden i kvartfinalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Spidsfindighed i turneringsstruktur: Værter kan ikke møde hinanden i kvartfinalen
Rent teoretisk kan Tjekkiet møde Letland igen i kvartfinalen.
Rent teoretisk kan Tjekkiet møde Letland igen i kvartfinalen.Profimedia
Det traditionelle kvartfinalesystem ved det igangværende ishockeymesterskab kan blive helt anderledes end tidligere år. Og hvis danskerne går videre til slutspillet, møder de måske ikke et hold fra den anden gruppe. Et utraditionelt scenarie kan opstå, hvis seedningen af holdene sætter værtslandene Letland og Finland op mod hinanden.

Standardplanen er, at det bedste hold i gruppe A møder holdet fra fjerdepladsen i gruppe B. De andre parringer er 2A - 3B, 2B - 3A og 1B - 4A. I dette års VM-regulativ er det også fastsat, at alle kvartfinalerne spilles på samme dag - torsdag den 25. maj. Værterne fra Finland er berettiget til at spille i Tampere kl. 19.20, ligesom Letland er berettiget til at spille på samme tid i Riga.

Paradoksalt nok kan der dog opstå en situation, hvor den endelige stilling efter de indledende grupper kan bringe finnerne og letterne til at stå over for hinanden. Men det kan ikke ske i følge reglerne.

I tilfælde af at de to værtslande er placeret i en position, hvor de kan spille mod hinanden, vil kvartfinalerne ikke blive spillet på tværs, men inden for grupperne. Formlen vil derfor være som følger: 1A - 4A / 2B - 3B og den anden semifinalist vil komme ud af parrene 1B - 4B / 2A - 3A.

De resterende kampe for Danmark i gruppe A
De resterende kampe for Danmark i gruppe AFlashscore

Det er sket før

Et lignende scenarie opstod i 2012, da Finland og Sverige var værter for VM på samme tid, og ironisk nok endte begge hjemmehold på 2. og 3. pladsen. Dengang blev der dog kun spillet crossover fra semifinalerne og frem. Derfor måtte Tjekkiet møde Sverige for anden gang, mens Finland måtte op mod USA en gang mere.

Spilsystemet ved VM, hvor hold fra modsatte grupper mødtes i kvartfinalerne, blev ændret et år senere. På det tidspunkt blev turneringen igen afholdt af byerne Helsinki og Stockholm, men scenariet med en kvartfinaleduel mellem værtslandene blev ikke til noget.

Plan B blev heller ikke taget i brug i 2017, hvor VM blev afholdt i Tyskland og Frankrig.