Sidste nyt inden USA: Landstræneren holder fast i Dichow til skæbnemøde mod USA

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sidste nyt inden USA: Landstræneren holder fast i Dichow til skæbnemøde mod USA
Der skal holdes et vågent øje med Alex Tuch
Der skal holdes et vågent øje med Alex Tuch
Profimedia
Danmark har kniven tæt på struben, hvis drømmen om en kvartfinale skal realiseres. Der skal meget gerne point ind på kontoen mod de 13-dobbelte medaljetagere.

Hvad skal lykkes for Danmark

For det første skal defensiven strammes op. Derudover skal Danmark undgå den type udfald som forekom i anden periode mod tyskerne. Amerikanerne er, trods deres unge alder, mindst et niveau over Tyskland. Udfald af samme kaliber bliver straffet prompte.

USAs seneste kampe
Flashscore

Danmark er det mest effektive hold til VM, med 17 mål på 112 skud på mål. Hver eneste mulighed Danmark får skal behandles ordentligt, for det er ikke sikkert der kommer mange.

Det vigtigste våben for Danmark har været vores powerplay. Mod Tyskland fik Danmark ikke nogle minutter i overtal, da et disciplineret tysk hold ikke lavede nogle udvisninger. 

Scenarierne for Danmark

Der er ni points tilbage at spille om. Det vil sige, at Tyskland maksimalt kan opnå 12 points. Status for Danmark er lige nu otte point. Det vil sige, at Danmark formentlig skal hente omkring fire til fem points i de resterende tre kampe. Det er ikke umuligt og Danmark har tidligere vundet over alle tre nationer.

Det siger danskerne

Michael Eskesen der som aktiv vandt tre danske mesterskaber og har deltaget ved to VM-slutrunder for Danmark, tillader sig at være forsigtig optimist.

“Jeg synes, der har været mange positive elementer i det danske spil. Jeg står heller ikke med en følelse af, at man er fuldstændig uden chance mod for eksempel USA. Finland og Sverige har heller ikke spillet sig ud endnu, og hvem ved, om der ligger nogle point og venter der”, siger Eskesen til TV2 Sport.

Ligeledes tidligere landsholdspiller Morten Madsen, der har spillet 97 VM-kampe fordel på 15 slutrunder, håber også på små mirakler.

“Ja, en lille sensation eller to mindre sensationer, så vi får et point i to af kampene. Vi skal i hvert fald op på ti point, hvis Tyskland skulle tabe”, siger Madsen til TV2 Sport.

Det siger modstanderen

Der er respekt om det danske hold i den amerikanske lejr. De forudser en hård kamp, mod en desperat modstander.

"Det bliver en svær kamp mod Danmark. De kæmper for livet i den her turnering, og det er et godt hold med flere gode spillere, så de kommer til at give os kamp til stregen", siger Rocco Grimaldi til TV2 Sport.

Alext Tuch til TV2 Sport
Profimedia

Dagens lineup

Felix Scheel og Morten Jensen sidder over. Matthias Asperup og Mathias Bau er i tredjekæden med Oscar Fisker Mølgaard som center. Mikkel Aagaard er 13. forward og Jacob Gammelgaard er 7. back.