Ishockey-VM round-up: Sikre nordamerikanske sejre i de tidlige søndagskampe

Slovenien var i drømmeland i første periode
Slovenien var i drømmeland i første periodePhoto by Gints Ivuskans / AFP
Hverken USA eller Canada havde nævneværdige problemer med Ungarn eller Slovenien. De kom dog begge bagud i kampenes indledning.

Bemærk at højdepunkterne desværre kun er mulige at afspille via en browser for nuværende.

USA - Ungarn 7-1

To scoringer af både Alex Tuch og Nick Bonino, sikrede USA de forventede tre points mod Ungarn. USA kom ellers bagud, men efter en hurtig udligning var der ikke tvivl om kampens udfald. USA har nu maksimum points efter to kampe, mens Ungarn stadig er uden points.

Slovenien - Canada 2-5

Slovenien var foran efter 20 minutter og øjnede muligheden for en sensation. Canada svarede dog tilbage i den midterste periode, hvor 0-1 blev til 3-1.

To mål på 51 sekunder i 3. periode til Canada fjernede enhver tvivl, og selvom Jan Drozg lavede sit andet mål i kampen for slovenerne, nuppede Canada alle pointsene.

Danmark - Frankrig 4-3 (OT)

Danmark vandt efter en ikke så velspillet kamp mod Frankrig, som du kan læse mere om her.

Norge - Schweiz 0-3

Schweiz var overlegne fra start til slut og bragte sig allerede foran med 2-0 i første periode.

Schweizerne topper dermed Gruppe B foran Canada og Tjekkiet, da Schweiz har en bedre målscore. Tirsdag skal Schweiz møde Kazakhstan, men Norge møder Slovenien.

Tjekkiet - Kazakhstan 5-1

Der var ingen slinger i valsen for Tjekkiet, der ganske overbevisende hentede en sejr over Kasakhstan. Allerede efter første periode var tjekkerne foran med  2-0. Selvom Kazakhstan vandt anden periode med 1-0, så skruede tjekkerne op for tempoet i tredje periode, hvor de score tre mål og sikrede sig en sejr på 5-1.

Sverige - Østrig 5-0

Sverige var storfavoritter mod Østrig, og de levede i den grad op til favoritværdigheden. Sverige har derfor vundet begge deres kampen og ligger på andenpladsen i Gruppe A lige bag USA.

Mandag aften spiller Sverige mod Finland. Det kunne meget vel blive en jævnbyrdig kamp mellem de to nordiske ishockey-mastodonter.