Danske ishockeyherrer rejser sig og slår de finske verdensmestre

Danske ishockeyherrer rejser sig og slår de finske verdensmestreProfimedia
Torsdag var Danmarks ishockeyherrer bagud med 0-3 efter første periode og tabte klart 1-3 i en testkamp mod Finland. Fredag var historien en helt anden.

For anden dag i streg var Heinz Ehlers' landsholdstropper oppe imod verdensmestrene som led i forberedelserne til VM, og denne gang endte det med sejr.

I den finske by Pori var tilskuerpladserne godt fyldt op til fredagsfest, men de finske ishockeyfans fik ikke noget at fejre. Danmark vandt 2-0.

Det er kun fjerde gang i historien, at Danmark slår Finland.

Ser man på statistikkerne, var Danmark langtfra det dominerende mandskab, og det var da også et kontraangreb, der sørgede for, at danskerne kom i front.

Et kvarter inde i første periode opsnappede Philip Schultz pucken og stak afsted i høj fart. Victor Cubars fulgte med, og de to spillede et-to på fornem vis, inden Schultz sendte pucken i nettet.

Anden periode forløb uden yderligere scoringer, men i tredje periode var Danmark på pletten igen.

Fem minutter inde i perioden udnyttede Christian Wejse chancen og bragte danskerne på 2-0.

Danmark forsvarede sig kampen igennem forbilledligt, og finnerne havde svært ved overhovedet at få deres afslutninger inden for rammen.

Og når det lykkedes, så stod Frederik Dichow i vejen. Keeperen spillede et brag af en kamp i målet og var vel den bedste spiller for Danmark.

Det stenhårde arbejde betalte sig, og Danmark fik dermed en god oplevelse mod verdensmestrene.

Danmark og Finland skal mødes igen ved VM. Her er danskerne havnet i gruppe med Finland, USA, Sverige, Tyskland, Frankrig, Østrig og Ungarn.

Inden da skal Danmark møde Norge to gange i testkampe.

Det kommende VM spilles fra 12. til 28. maj i Finland og Letland.