Dansk Stanley Cup-vinder erkender birolle på nyt NHL-hold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dansk Stanley Cup-vinder erkender birolle på nyt NHL-hold
Lars Eller i Colorado-trøjen
Lars Eller i Colorado-trøjen
Profimedia
Den hidtil eneste danske ishockeyspiller, der har fået fast spilletid på et hold, der samme sæson har vundet Stanley Cup, Lars Eller, erkender natten til onsdag, at han formentlig ikke kommer til at spille en hovedrolle på sit nye hold, Pittsburgh Penguins.

Det siger 34-årige ishockeyspiller fra Rødovre i et interview, der er blevet bragt på NHL's hjemmeside. NHL indeholder hold fra USA og Canada og betragtes som den bedste ishockeyliga i verden.

Penguins' sportsdirektør Kyle Dubas' planer om at bringe Lars Eller og amerikanske Noel Acciari til holdet blev til virkelighed 1. juli, hvor de begge skrev under med holdet.

"En af de ting, vi snakkede om, var det, der skete sidste år, og hvordan vi skal prøve at ændre det på vej ind i næste sæson", siger Lars Eller til nhl.com.

"Jeg tror, at én af de ting er at bringe spillere som mig, der kan støtte de bedste spillere på holdkortet, ind".

Pittsburgh Penguins missede i den nylig afsluttede sæson slutspillet for første gang siden 2007.

"Jeg syntes, Pittsburgh passede godt og naturligt for mig og min familie", siger Eller.

"Det satte hak ved de punkter, som jeg ledte efter. Vigtigst af alt har holdet været, og er stadig, et konkurrencedygtigt hold. Jeg synes, det hører til i slutspillet. Jeg synes, at de spillere, som har været Pittsburghs bedste i over et årti, stadig er de bedste spillere, og at de kan klare ærterne".

Danskeren har skrevet under på en toårig kontrakt til en værdi af 4,9 millioner dollar, da han rykkede fra Colorado Avalanche. Det svarer til en årsløn på godt 16,6 millioner kroner.

Helt præcist hvordan han skal passe ind på holdet, ved han stadig ikke.

"Jeg kan spille i alle mulige slags situationer", siger han.

"Mest som center, men jeg kan også spille på wingen. Man kan egentlig bruge mig lidt over det hele".

"Som center i tredje kæden er nok der, hvor jeg har været mest effektiv i min karriere. Det er nok også der, hvor jeg, Kyle og Mike Sullivan (cheftræner for Pittsburgh Penguins, red.) ser mig spille".

Danskeren fik i alt 84 kampe for Colorado Avalanche og Washington Capitals sidste sæson. Her var han involveret i i alt 23 point, hvoraf han scorede 10 og assisterede 13.

I 2018 blev han den første dansker til at vinde Stanley Cup, som er trofæet, der gives til vinderen af slutspillet i NHL, da han vandt turneringen med Washington Capitals.