Store skiftedag i dansk ishockey: Landsholdsspiller til Herning - travl dag i Herlev

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Store skiftedag i dansk ishockey: Landsholdsspiller til Herning - travl dag i Herlev
Herning sikrede sig en af sidste sæsons store profiler
Herning sikrede sig en af sidste sæsons store profilerHenning Bagger/Ritzau Scanpix
Onsdag betød flere klubskifter til og fra den danske Metal Liga. Herlev havde en yderst aktiv dag ved computeren.

Tidligt på dagen meldte Frederikshavn White Hawks ud at de har bundet backen Mads Falborg Iversen for de kommende to sæsoner. Den 24-årige back, der har fået sin hockeyopdragelse i Aalborg, har spillet tre sæsoner i Frederikshavn.

I sidste sæson blev det til ni assists i 54 kampe inklusiv slutspillet.

Lucas Andersen benyttede også onsdagen til at underskrive en et-årig forlængelse med Rungsted Seier Capital. Andersen, der også spillede i Rungsted i sæsonen 18/19, vendte retur til Bitcoin Arena ovenpå to sæsoner i Frederikshavn.

Sidste sæson bød på fornemme 43 points i 49 kampe for wingen, der også er et vigtigt våben i powerplay for Rungsted.

Esbjerg meldte også ud på kontraktsiden, da de kunne meddele at finske Juuso Walli forbliver i Esbjerg Energy i den kommende sæson. Finnen med den imponerende fysik, kom til Esbjerg mod slutningen af 21/22 sæsonen og går dermed ind i sin tredje sæson som vestjyde. 17 point i 51 kampe blev det til for den finske back, der blandt meritterne har 96 kampe i den bedste finske række.

De danske sølvvindere fra Herning ligner et hold, der gerne vil et trin op ad medaljeskamlen næste år. Selv uden en cheftræner på plads, slog de kløerne i Herlevs danske landsholdsspiller Victor Cubars. Den stærke 22-årige forward havde en breakout-sæson for Herlevs bronzevindere, hvor han lavede 46 points i 59 kampe. Alene i slutspillet lavede Cubars fem mål og fire assists.

Herlev mister også deres unge stjerneskud på backsiden, Marius Kring Andersen, der drager over sundet til Sverige, for at tilslutte sig U20-holdet hos Malmö Redhawks. Kring der fyldte 18 år for blot to uger siden, lyste op på en backside i Herlev der gennem sæsonen var hårdt ramt af skader. 46 kampe og otte points blev det til, samt deltagelse for Danmark ved både U18 og U20 VM.

På pluskontoen har Herlev skrevet kontrakt med Oliver True, der kommer til Eagles efter fire sæsoner i Odense Bulldogs. De første skøjter blev slidt op i Rungsted, med hvem han også blev dansk mester i 2019.

Sidste sæson blev det til 14 points i 46 kampe for True, der dermed forbliver holdkammerat med Philip Rafnsson, der for nogle dage siden også byttede Odense ud med Herlev.