Sådan ender kvartfinaleserierne i Metal Ligaen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sådan ender kvartfinaleserierne i Metal Ligaen

Aalborg har udover Metal Ligaen også deltaget i CHL i denne sæson
Aalborg har udover Metal Ligaen også deltaget i CHL i denne sæsonProfimedia
Slutspillet står for døren i Metal Ligaen, hvilket betyder, at vi skal ud i serie bedst af syv. Flashscore giver dig vores bud på seriernes udfald og klæder dig på til slutspilshockey.

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital

Normalt er en kvartfinale mellem nr. 1 og nr. 8 givet på forhånd. Baseret ud fra grundspillet, der er der heller ikke meget der taler for andet her. Det er dog bare svært med 100 % sikkerhed at afskrive Rungsted i et slutspil. På papiret et virkeligt stærkt mandskab. To importspillere i Nick Moutrey og Tim Daly er tvivlsomme til slutspillet, hvilket kan blive dyrt for nordsjællænderne.

 

Moutrey rygtes færdig for sæsonen, mens Daly muligvis kan få comeback. Målmandsposten er heller ikke nær så stærkt besat som den har været de andre år. David Grubak har haft en fin sæson, men har ingen playoff-erfaring. Oskar Östlund har ikke spillet mange kampe de sidste par år, og virker ikke som manden der vinder kampe på egen hånd.

Aalborg har haft en stærk sæson. Enkelte svipsere, men generelt bundsolidt arbejde i begge ender af isen. Når man kan have tvillingerne Martin og Mikkel Højbjerg i en fjerdekæde, så er man stærkt besat offensivt. Defensivt har de nogle af Metal Ligaens bedste backs, krydret med George Sørensen i målet. Aalborg er sammen med Odense ligaens bedste udehold, så det kan blive svært nok for Rungsted at holde serien i spil ved at satse på hjemmesejre.

Serien bliver en gentagelse af de seneste to finaleserier, der er endt med en samlet sejr til hvert hold. Begge hold har playoff-erfaring og individualister der kan vinde kampe for deres hold på egen hånd.

Seks kampe i grundspillet er alle endt med sejre til Aalborg. To af dem efter henholdsvis straffeslag og overtid. Alt taler til nordjydernes fordel, og de er også de fleste eksperters favoritter til at gå videre.

Flashscores bud: Aalborg vinder 4-1 i kampe.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks

Herning hungrer efter et mesterskab, og lidt af sulten blev stillet med sejren i Final 4. Midtjyderne har dog stadig nogle traumer i forhold til slutspil de seneste år. De sidste tre år har kvartfinalen været endestationen for de flerfoldige danske mestre, der dog skal tilbage til 2012 for at finde seneste mesterskab.

I denne sæson har der været udsving, men ingen tvivl om at Herning har et stærkt hold. Mathias Bau, Phil Marinaccio, Mathias From og andre har bragt liv i offensiven, og i den anden ende har Patrick Madsen og målvogter Mac Carruth præsteret på topniveau.

Carruth har evnen til at lukke ned, og havde i sæsonens løb en stime på 261 minutter uden at lukke mål ind. Han er Hernings ubetingede førstevalg, og i modsætning til Frederikshavn, er der stort niveau-spring ned til backup-keeperen. Bau har døjet med skader, men er så småt på vej tilbage i topform, mens Marinaccio er grundspillets topscorer med 52 points i 42 kampe.

Frederikshavn har haft en hård sæson, men er sluttet ganske fornuftigt af. Alexander Bumagin er ude for sæsonen, og kaptajn Jesper Jensen har siddet ude længe, og er tvivlsom til slutspillet.

Vendelboerne er ikke i nærheden af udlændingeloftet på ni spillere, og kan få det meget svært med bredden. Til sidst i sæsonen har der været både 14 og 15-årige spillere på holdkortet, hvilket ikke er optimalt i slutspillet, uanset de unge spilleres talent.

Frederikshavns største, og nær sagt eneste chance, er Tadeas Galansky. Den tjekkiske keeper er på sine bedste dage verdensklasse, og har ved flere lejligheder stået på hovedet og vundet kampe der burde være umulige. Dem skal han have fire af, hvis Frederikshavn skal videre.

Fem sejre i seks mulige til Herning i grundspillet vidner om, at Herning har godt tag i Frederikshavn. Omvendt har vendelboerne intet at tabe, da alt pres er på Herning. De kan spille helt frit og uden forventninger.

Flashscores bud: Herning vinder 4-0 i kampe.

Odense Bulldogs – Herlev Eagles

Hockeyen lever på Fyn og det er store skridt der bliver taget af ledelsen og klubben som helhed. Final 4 deltagelse og en seedning som nr. 3 i slutspillet, vidner om en sæson der har været mere end godkendt for Odense.

Et stærkt fysisk mandskab der også finder vej til målet. Otto Nieminen og Gunnars Skvorcovs er en frygtet duo og har tilsammen lavet 92 points i grundspillet. Stefanos Lekkas i målet har været stærk, mens sæsonens åbenbaring, Igor Merezhko, med afstand har været ligaens bedste back.

Hjemmepublikummet er i særklasse og kan meget vel blive en afgørende faktor i Odenses slutspil. Udfordringen kan blive, at Herlev er bedre ude end hjemme, men Herlev har endnu ikke formået at komme længere end kvartfinalen.

Ligaens bedste målvogter er Herlevs Lukas Horak. 93,5 hedder hans redningsprocent, og han kan om nogen være kampafgørende. Lidt svagheder på backsiden opvejes af en offensiv der kan producere masser af points.

Senest har kaptajnen Daniel Baastrup og Marius Kring været fraværende på backsiden, og hvis de mangler hele serien bliver det noget nær umuligt for Herlev. Matthias Asperup har x-faktor og Victor Cubars har brudt flot igennem i denne sæson. Herlev er gode på omstillinger, hvilket kan vise sig at være deres chance.

Odense har haft krammet på Herlev, og det er der ikke umiddelbart noget der tyder på skal ændre sig.

Flashscores bud: Odense vinder 4-2 i kampe.

Esbjerg Energy – Sønderjyske

Umiddelbart den mest åbne serie, hvor rækkefølgen også først blev ændret til sidst i grundspillet, da Esbjerg tog fjerdepladsen fra Sønderjyske.

Sønderjyske er i håbløs form for tiden, det kan ikke engang en sejr over Rødovre i sidste runde lave om på. De er ramt på selvtilliden og døjer som flere andre hold med skader.

Rasmus Lyø er netop kommet tilbage, men Nikolaj Krag ser ud til stadig at være ude, og han bliver svær at undvære. De senest indhentede imports har ikke haft den ønskede effekt for Sønderjyske, hvor især Cam Spiro har skuffet.

Esbjerg kommer i slutspillet med god selvtillid. Sejren i sidste runde mod Aalborg hjælper altid, men vestjyderne har set skarpe ud i den seneste tid.

Esbjerg har haft fornem produktion fra især Grayson Downing og Phillip Schultz. Begge blev skadede mod slutningen af grundspillet, men forventes begge helt klar. Schultz var allerede med i sidste runde mod Aalborg, og virkede helt klar til at tage kampen op med Sønderjyske.

Serien i grundspillet blev ligeligt fordelt med tre sejre til hver heriblandt en enkelt udesejr til hvert hold. Hjemmebanen kan blive yderst vigtig i disse lokalopgør, hvor der altid er fuld knald på lægterne.

Denne serie kan godt blive lang og gå over syv kampe, men omvendt kan Esbjerg også ende med at tromle henover rivalerne fra Vojens.

Flashscores bud: Esbjerg vinder 4-2 i kampe.