Herning overvinder elendig start mod Esbjerg og booker finalebillet

Herning overvinder elendig start og booker finalebillet
Herning overvinder elendig start og booker finalebilletProfimedia
I tredje forsøg lykkedes det Herning Blue Fox at nå frem til finalen i ishockeyligaens slutspil.

Midtjyderne havde før tirsdagens syvende og afgørende semifinale mod Esbjerg Energy misbrugt to matchbolde og kom også skrækkeligt fra start på egen is.

Gæsterne kom tidligt foran med to mål, før Herning Blue Fox fik rystet den dårlige indledning af sig og vendt kampen på hovedet.

Det endte med en sejr på 5-2 til værterne, som nu møder Aalborg Pirates i DM-finalen.

Herning indledte serien med tre sejre i fire kampe og så ud til at spille sig i finalen uden alt for store problemer.

Men to sejre i træk til Esbjerg skabte pludselig stor spænding om finalepladsen, og vestjyderne tog medvinden med til den sidste kamp.

Esbjerg kom ud til duellen med stor energi, mens Herning-spillerne så nervøse ud og mest af alt havde travlt med at slukke brande i defensiven.

Bare et halvt minut var spillet, da Oliver Kjær med en lynscoring bragte udeholdet i front. Og værre blev det for Herning, da Grayson Downing efter optræk til flere scoringer fordoblede gæsternes føring syv minutter senere.

Canadieren sendte pucken det sidste stykke over stregen efter flot forarbejde, og så lurede overraskelsen for alvor.

Men periodens sidste tre minutter ændrede kampen.

Phil Marinaccio reducerede med sin første scoring i kampen, og da Kevin Tansey med mindre end ni sekunder igen scorede til 2-2, eksploderede det meste af Kvik Hockey Arena i jubel.

Herning skulle være glad for at være på omgangshøjde, men anden periode var en helt anden historie.

Hjemmeholdet bombarderede Esbjerg-målet med skud, og to af dem fandt vej til nettet.

Inden for tre minutter slog Miska Humaloja og dernæst Marinaccio til, og så var det pludselig Herning, der var foran med to. Begge nød godt af imponerende forarbejde af Mathias From, som endte med fem assists.

Esbjerg havde tidligere i serien scoret to gange i tredje periode på den midtjyske is og kunne derfor gå ind til slutfasen med en vis optimisme.

Men den blev mere eller mindre punkteret seks minutter inde i tredje periode, hvor Andris Dzerins fra tæt hold scorede til 5-2. Esbjerg forsøgte med en sidste desperat satsning, men løbet var kørt.

Finalen står nu mellem grundspillets to topseedede hold.