Esbjerg-ikon lægger skøjterne på hylden: "Hvad skal jeg nu bruge tiden på?"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Esbjerg-ikon lægger skøjterne på hylden: "Hvad skal jeg nu bruge tiden på?"

Sune Hjulmand har lavet sit sidste interview som aktiv spiller
Sune Hjulmand har lavet sit sidste interview som aktiv spillerEsbjerg Energy/Niels Husted
Efter 824 kampe i Metal Ligaen, alle for Esbjerg, er det nu blevet tid for Sune Hjulmand til at indstille sin karriere.

18 sæsoner er det blevet til i Esbjerg for 34-årige Sune Hjulmand. En sand klublegende og indbegrebet at “holdets mand”, takker af for den aktive karriere

“Vi kan kun bukke og takke for den indsats, som han har ydet. Sune har som den eneste spiller været med i alle sæsonerne under Esbjerg Energy efter han debuterede for EfB Ishockey. Og hans karrierestop er et tab for os. Men det er taknemmeligheden over indsatsen, som fylder hos os. Kultur og mindset er alt i både virksomheder og i eliteidræt. Men spillerne er professionelle og andre vil tage over efter Sune. Den ”arv” som Sune efterlader, vil blive videreført”, udtaler bestyrelsesformand Søren Mathiasen til klubbens hjemmeside.

78 mål og 211 lyder ikke af så meget for en forward, med 824 kampe på resuméet. I holdets tjeneste har Hjulmand også mere end en gang ageret back, ligesom han flere gange har haft rollen som center i fjerdekæden, hvor det ikke nødvendigvis har været mål, der har været i højsædet.

“Der løber mange tanker gennem mit hoved, efter jeg havde truffet en så stor beslutning. Først og fremmest: Hvad skal jeg nu bruge tiden på, når hockeyen ikke længere skal tage meget af min tid”, siger Hjulmand inden han også reflekterer over en lang og flot karriere på vestkysten.

“Jeg kan se tilbage på to mesterskaber. Først et mesterskab, der blev sikret på udebane i Herning. Året efter lykkedes det at forsvare mesterskabet hjemme i finalerne mod Gentofte. Det er et privilegium at prøve. Og så mindes jeg Champions Hockey League, hvor vi hjemme besejrede IFK Helsinki i overtid”.

I karrierens sidste sæson opnåede Hjulmand også at indfri en gammel drøm om at spille på hold med Philip Larsen, der efter en lang karrieren i NHL og KHL, vendte tilbage til Esbjerg i sidste sæson.