Aalborg vinder snævert over Herlev trods massiv overvægt i spil og chancer

Aalborg vinder snævert over Herlev trods massiv overvægt i spil og chancerThomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Aalborg var store favoritter inden første kamp i deres semifinale-serie mod de undertippede spillere fra Herlev. Hjemmeholdets bredde var inden kampen udset til at blive afgørende, men omvendt har Herlev haft nogle fridage efter deres kvartfinaler mod Odense.

Begge hold kom ud som skudt ud af en kanon. Det var dog Aalborgs førstekæde der var tæt på den første scoring, da Kirill Kabanov var tæt på.

Det blev indledningen til en god periode for Aalborg. De fik sat Lukas Horak i Herlev-målet på arbejde og presset Herlev dybt i deres egen zone. Halvvejs gennem første periode hed skudstatistikken 10-2 til hjemmeholdet.

Herlev lignede i store dele af første periode en groggy bokser der hang i tovene. Det var ikke meget Herlev havde fremad isen og de skal være mere end almindeligt glade for, at stillingen efter 20 minutter var 0-0.

Herlev-forwarden Mikkel Bertelsen havde også kontante tone fremme inden anden periode. Bertelsen medgav over for TV2 Sporten, at det var en lille sejr at være kommet til pause med 0-0.

Statistik efter første periode
Statistik efter første periodeFlashscore

Der skulle også et powerplay til, før Aalborg fik hul på bylden og Horak til at kapitulere. Matt Salhany trykkede kanonen af og inde tæt på mål fik Jeppe Jul Korsgaard staven på og styret pucken i mål.

Scoringen fik Herlev en smule længere frem, dog uden for alvor at blive farlige. Det blev bekosteligt kort efter da Patrick Bjorkstrand fordoblede Aalborgs føring til 2-0 i en situation hvor Horak ikke så heldig ud. Herlev mente både at Aalborg havde seks spillere på isen samt at der var offside, men valgte ikke at kalde en coach challenge som man kan omkring offside. Efterfølgende viste tv-billederne at det var et korrekt kald af dommerne at lade spille køre.

Herlev viste lidt liv mod slutningen af perioden da Aalborg havde en mand til udvisning. Luis Blak Olsen gik efter en afslutning på den nærmeste stolpe, men desværre for ham og Herlev tog afslutningen opstanderen.

Herlev backen Lasse Mortensen var skarp i tonen efter anden periode og berettede til TV2 Sporten om decideret dårlig stemning i Herlev-boksen på vej ud efter anden periode. Stillingen var 2-0 til Aalborg Pirates.

Aalborg fik hul på bylden i anden periode
Aalborg fik hul på bylden i anden periodeFlashscore

Lasse Bo Knudsen fra Aalborg mente inden den sidste periode at kampen i de første minutter var godkendt fra Aalborgs side, men understregede at der stadig var, minimum, 20 minutter endnu.

De startede dog rigtigt skidt for Aalborg da Alexander Lindqvist-Hansen på flot forarbejde af Maksim Popovic, reducerede til 2-1 og fik kampen bragt til live igen.

Den opblussen varede dog ganske kort. Den tidligere Herlev-profil Victor Rollin Carlsson blev spillet helt blank foran mål og kunne uden problemer øge til 3-1.

Midtvejs i perioden kom Herlev dog tilbage i kampen på besynderlig vis. Direkte fra en faceoff fik Herlevs Maksim Popovic med Julian Jakobsens stav som katapult, vippet pucken direkte fra faceoff-cirklen og hen over skulderen på Aalborg-målmanden George Sørensen.

Scoringen tændte ild i Herlev-spillerne mens Aalborgs ditto lignede noget der skøjtede rundt og ikke helt forstod at kampen stadig var tæt.

Aalborg fik dog kontrol over spillet igen og selvom Herlev tog målmanden ud, kunne værterne sikre sig sejren med en scoring i det tomme mål fra kaptajnen Julian Jakobsen.

Nordjyderne vandt kamp 1 med 4-2 efter en lidt hakkende indsats hvor Herlev hurtigere burde have været distanceret.