Aalborg Pirates er finaleklar efter klar sejr på 5-1 over Herlev Eagles

Aalborg Pirates er finaleklar efter klar sejr over Herlev Eagles
Aalborg Pirates er finaleklar efter klar sejr over Herlev EaglesThomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Aalborg Pirates havde første matchbold onsdag aften i Herlev med en 3-0 føring i semifinaleserien. Herlev var presset på backlinjen med fire mand ude med skader.

Hjemmeholdet startede bedst og forsøgte at tvinge opgøret over i egne hænder. De kom da også så tæt på man kan komme uden at score.

Herlev fik en afslutning reddet af stolpen da Alexander Lindqvist-Hansen efter et Herlev-pres fik sendt et skud afsted.

Herlev smed kort efter pucken væk i offensiv zone og så kunne Thomas Spelling sende Tobias Ladehoff alene med Herlev-målmanden Lukas Horak som sikkert sendte pucken i mål. Hjemmeholdet kaldte en coaches challenge da de mente der var offside, men efter video gennemsyn stod dommerne fast. 1-0 til Aalborg.

Grundet den tabte challenge blev Herlev tildelt en udvisning og den blev dyr. Kort inde i powerplayet udbyggede Julian Jakobsen føringen til 2-0.

Så lignede det ellers nordjysk cruisekontrol, men med fem minutter igen af 1. periode, fik Matthias Asperup reduceret til 2-1 på en fornem styring.

Mod slutningen af perioden fik Herlev en gylden mulighed for en udligning, men trods en mand mere på isen var det Victor Rollin Carlsson der scorede til 3-1 til Aalborg, efter en stor fejl af Matthias Asperup.

Herlev-backen Marius Kring sagde til TV2 Sporten efter perioden at det var uacceptabelt at lave så store fejl på det her niveau, men var også fortrøstningsfuld i forhold til at komme tilbage i kampen.

Stats efter første periode
Stats efter første periodeFlashscore

Den midterste periode bød på meget puck til gæsterne trods Patrick Bjorkstrands exit fra kampen i slutningen af 1. periode.

Horak måtte diske op med flere klasseredninger og aalborgenserne virkede i kontrol. Herlev forsøgte glimtvist at slå til, men de regerende danske mestre var på tæerne hele tiden.

Herlev fik lidt overtag i forbindelse med et powerplay midtvejs i perioden, men det lykkedes ikke at overliste George Sørensen i gæsternes mål.

Perioden forblev uden scoringer og Aalborg lignede en kommende finaledeltager.

Stats for semifinalens kamp 4
Stats for semifinalens kamp 4Flashscore

“Perioden forløb faktisk som vi gerne ville. Vi fik lukket fint ned for Herlev. Vi skal presse på men også være klar når de kommer flyvende”, sagde Oliver Anker Christensen fra Aalborg til TV 2 Sporten umiddelbart efter 2. periode.

Opgøret lignede et overstået kapitel fem minutter inde i 3. periode, da Aalborg-backen Nicolaj Carstensen kronede en flot semifinaleserie med sin scoring til 4-1.

Amerikanske Trevor Gooch styrede kort efter pucken i mål til 5-1. Dommerne skulle igen lige se målet efter på video, men også denne gang stod målet ved magt.

Herefter ebbede opgøret langsomt men sikkert ud og Aalborg kunne fortjent indløse billetten til finaleserien.

Nordjyderne vinder serien med 4-0 og må afvente sin finalemodstander der skal findes mellem Herning og Esbjerg.

Taberen af den serie møder Herlev i kampen om bronze. Den serie afvikles over to kampe.