Sønderjyskes kaptajn efter knusende finalesejr: Inden turneringen var vi lidt usikre

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sønderjyskes kaptajn efter knusende finalesejr: Inden turneringen var vi lidt usikre

Villiam Haag (nr. 8) jubler over sin scoring til 1-0 i finalen
Villiam Haag (nr. 8) jubler over sin scoring til 1-0 i finalenRené Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix
Sønderjyske tilføjede en pokal til trofæskabet, da de med en knusende sikker 7-0 sejr over Rungsted, løb afsted med Final 4 titlen. Dagen før turneringen vidste Sønderjyske ikke hvem der skulle stå på mål.

Optakten til Final 4 var en blandet fornøjelse. Resultatmæssigt har Sønderjyske haft en fremragende januar måned med lutter sejre, men op til turneringen stod holdet uden målmand, da de to målmænd, Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen var ukampdygtige med skader. Det efterlod Sønderjyske med 18-årige Tobias Viløkke, og derfor hentede klubben svenske Mattias Pettersson ind på en kort lejekontrakt.

Den investering gav afkast, da Sønderjyske udover Final 4 titlen, også kunne se Pettersson blive kåret som årets pokalfighter.

”Målmandsposten er vigtig, og jo mere man spiller sammen, jo bedre kender man hinanden. Mattias kom ind og var iskold. På nogle af redningerne han havde, lignede det jo at han slet ikke bevægede sig. Han gjorde det virkeligt flot. Vi var selvfølgelig lidt usikre inden turneringen, men han gav os lynhurtigt tryghed”, siger Sønderjyskes kaptajn Villiam Haag til Flashscore.dk om Petterssons præstation.

Villiam Haag kunne med sejren tilføje sin første titel som senior. Sum junior har den 30-årige svensker vundet U18- og U20 mesterskabet med Frölunda i hjemlandet Sverige, så derfor var der ekstra stort smil på læben hos Haag, da Flashscore.dk snakkede med ham.

”Det er superfedt. Man bliver jo bare ved at forsøge, og med en mulighed for at vinde en titel midt i sæsonen, giver jo smag for endnu flere”, lyder det fra Haag.

Final 4 turneringen afløste den daværende pokalturnering i sæsonen 2017-18. Som importspiller er det ikke hverdagskost at kunne spille om to titler pr. sæson, men Haag synes alligevel at turneringen har sin berettigelse.

”Det er helt perfekt med sådan en turnering midt i sæsonen. I Sverige spiller de bedste hold også med i to turneringer, der er det bare i Champions Hockey League. Det er fint afbræk i forhold til sæsonen, og så er der jo en fantastisk opbakning til Final 4”, lyder vurderingen fra Haag, der i gang med sin anden sæson i Sønderjyske.

Med sejren har Sønderjyske vundet begge Final 4 finaler de har deltaget i, da finalen i 2020/2021 blev vundet med 4-2 over ærkerivalerne fra Esbjerg. Mens der er succes på Final 4-fronten, halter det med at hjemføre de eftertragtede guldhjelme, der er det synlige bevis på et dansk mesterskab.

Seks gange er Sønderjyske blevet dansk mester (Ni hvis man medregner titlerne under klubnavnet Vojens IK), men det seneste mesterskab daterer sig tilbage til 2015. Sønderjyske-kaptajnen håber at kunne bruge Final 4 som springbræt frem mod slutspillet, og i jagten på et dansk mesterskab.

”Denne weekend viste hvilket hold vi er, og hvad er vi er i stand til. Denne titel kan vi tage med til hele foreningen og lokalområdet. Det tager vi som gruppe med videre på isen og jagter mesterskabet”, lyder det fra Villiam Haag.

Sønderjyske kan hvile på laurbærene indtil onsdag aften, hvor der skal jagtes point i grundspillet på hjemmebane mod Frederikshavn.