Ikast-træner jagter point mod vestjyder: Esbjerg har måske det højeste topniveau i verden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ikast-træner jagter point mod vestjyder: Esbjerg har måske det højeste topniveau i verden

Der venter Ikast en svær opgave hjemme mod Esbjerg.
Der venter Ikast en svær opgave hjemme mod Esbjerg.Profimedia
Det er indtil videre ikke lykkedes for Ikast at hente point mod Esbjerg, men lørdag får de chancen for femte gang i denne sæson.

Ikast har gang i en forrygende sæson, hvor det går strygende i både Kvindeligaen og Champions League.

Faktisk er det kun blevet til to nederlag i den hjemlige liga, mens det i de øvrige 21 kampe er blevet til sejre.

Den imponerende statistik overrasker dog ikke Ikast-cheftræneren Kasper Christensen, der mener, at man har fået opbygget et solidt fundament i den midtjyske klub.

”Det er et generelt udtryk for, hvordan vi har set ud hele sæsonen. Vi har stor stabilitet og et højt bundniveau.” fortæller Kasper Christensen til Falshscore.dk.

Selvom Ikast har spillet mange kampe i denne sæson, da de også er med helt fremme i Champions League, så har de mange minutter mod svære modstandere været med til at skubbe Ikast i den rigtige retning, mener cheftræneren.

”Vi har haft rigtig godt af de mange hårde kampe i Champions League. Det har været med til at løfte - ikke bare vores topniveau - men også vores bundniveau. Derfor kommer vores brede trup også til sin ret, fordi vi virkelig har fået fordelt spilletiden godt i et tæt kampprogram.”

Den onde ånd fra Esbjerg

Selvom Ikast nærmest har virket usårlige i denne sæson, så er der særligt et hold, som ganske enkelt bare har vist endnu bedre indtil videre. Esbjerg har indtil videre vundet samtlige kampe i Kvindeligaen og fører derfor rækken foran Ikast. 

Lørdag eftermiddag brager de to tophold sammen i et rigtigt interessant opgør, når Ikast skal forsøge at tilføre vestjyderne deres første nederlag i denne sæson.

Stilling i tabellen
Stilling i tabellenFlashscore

I november måned mødtes Ikast og Esbjerg hinanden ikke færre end fire gange inden for 19 dage, da de både tørnede sammen i Santander Cup, Kvindeligaen og Champions League. Alle kampene endte med en Esbjerg-sejr.

”Vi havde lige de der fire kampe mod Esbjerg, hvor vi tabte to af kampene meget klart og de to andre meget snævert, hvor vi ikke var gode nok til at få puttet bolden i kassen," siger Kasper Christensen

Selvom det indtil videre ikke er lykkedes for Kasper Christensens tropper at vinde over Esbjerg, så mener han ikke, at der skal foretages nogle radikale ændringer i måden, som Ikast griber kampene an.

”Vi skal ikke til at finde noget helt nyt frem. Vi skal forsøge at få kampen over på vores egne præmisser.” 

”Hvis man ser på to af de fire kampe mod Esbjerg, som vi allerede har spillet, så var Esbjerg meget bedre end os til at få afviklet spillet. Vi fik ikke gang i vores kontrafase, mens Esbjerg og særligt Nora Mørk fik lov til at styre tempoet i kampen.”

Kasper Christensen ved godt, at der skal noget ekstraordinært til at slå Esbjerg, som, mener han, er blandt de allerbedste i verden, og har masser af individuel kvalitet.

”Det skal siges, at Esbjerg jo måske også er det hold i verden med det højeste topniveau, og de har især en Henny Reistad, der nærmest kan afgøre kampene alene. Når Esbjerg har behov for det, så stepper hun op. Det samme gør sig gældende med Nora Mørk.”

Ikast har klaret sig godt trods skadet stortalent

Det var noget af et chok for Ikast, da den unge landsholdsspiller Julie Scaglione pådrog sig en grim knæskade i starten af 2024.

Hun havde ellers gang i en flot sæson, men pludselig måtte Ikast til at finde på alternative løsninger, hvilket indtil videre har fungeret godt for dem.

Ikast har nemlig vundet samtlige kampe i 2024.

”Julie er jo et spændende talent, og hun kan blive en af de allerbedste, og derfor er det heller ikke helt uden konsekvenser, at vi har måttet undvære hende.”

”Det har dog ikke haft stor betydning resultatmæssigt indtil videre, da vi jo har vundet alle kampene siden da. Men det har jo ændret lidt på, at vi ikke spiller helt så meget på skud udefra, som Julie Scaglione er verdensklasse til, men i stedet søger duellerne og mellemrummet i offensiven.”

Træner håber på flot afsked

Kasper Christensen har efterhånden været træner for Ikast i fire sæsoner, men han er i gang med den sidst af slagsen, da det i december blev offentliggjort, at GOG havde købt ham fri. 

Han håber dog på, at den sidste sæson i Ikast kan blive en magisk en af slagsen.

”Jeg håber selvfølgelig, at vi gør det så godt, som vi nu kan. Vi synes jo, at vi har vist, at vi kan spille op med de bedste. Derfor håber vi selvfølgelig på at nå DM-finalen og at nå så langt som overhovedet muligt i Champions League.” 

Kampen mellem Ikast og Esbjerg spilles klokken 16:00, og du kan følge den her.