Holger Rune udraderet af tysk Terminator i München: Går glip af turnerings-hattrick

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Holger Rune udraderet af tysk Terminator i München: Går glip af turnerings-hattrick
Opdateret
Holger Rune blev fuldstændig kørt ud af manegen i München.
Holger Rune blev fuldstændig kørt ud af manegen i München.Profimedia
Holger Rune stod med gode kort på hånden i sin semifinale i BMW Open i München mod tyske Jan-Lennard Struff, som han ganske vist aldrig havde mødt før, men med en placering som nummer 28 på verdensranglisten ligger noget under danskeren, og dertil aldrig har vundet en turnering før. Og sejrherren kunne se frem til en finalekamp søndag mod amerikanske Taylor Fritz. Især for Rune, der har vundet turneringen de seneste to år, var det noget af en gulerod. Men den gulerod kan få lov at dingle foran snuden på danskeren til næste år, for han fik læsterlige prygl af den 33-årige hjemmebanehelt.

En aldeles brilliant spillende og storservende Struff efterlod danskeren både forpustet og nærmest chanceløs, og første sæt var overstået på bare 25 minutter med cifrene 6-2. I andet sæt gik Rune blot endnu mere i opløsning, og Struff gjorde det i ren Terminator-stil til 5-0 på et kvarter.

Rune forsøgte at kæmpe sig tilbage på sin serv, men trods et behjertet forsøg fortsatte Struff blot med at køre på, brød serven og sin egen hastighedsrekord fra første sæt.

Andet sæt endte således med et æg til danskeren på tyve minutter, et deraf følgende nederlag på 6-2, 6-0 på bare tre kvarter, og han må derfor forlade turneringen i München, som han havde håbet på at vinde for tredje år i træk. Og det endda med lidt af en svien bagi efter en gedigen endefuld af den erfarne tysker, der nu, helt fortjent, skal møde Taylor Fritz søndag eftermiddag i forhåbningen om at vinde sin første turnering.

Rune fik ikke et ben til jorden
Rune fik ikke et ben til jordenEnetpulse

Rune har vundet turneringen, der er blandt ATP Tourens mindste turneringer, de seneste to år, men han var ikke tæt på at true en langt mere veloplagt Struff lørdag.

Den 193 centimeter høje tysker har en fortrinlig førsteserv, og når han fik sat den i spil, havde Rune gevaldige problemer med at få den returneret og vundet duellen.

Struff lavede otte serveesser og vandt 24 ud af de 25 dueller, hvor førsteserven var i spil.

I begyndelsen af kampen var Rune bedre med, når han kunne sætte tryk ind på tyskerens andenserv. Da danskeren på den vis fremtvang kampens første breakbold blev han dog mødt af tre tyske serveesser i træk, og så var han lige vidt.

I det efterfølgende parti sløsede Rune i sin egen serv, og så blev det i stedet Struff, som lavede kampens første break til en føring på 4-2 og efterfølgende brød igen til sætsejr 6-2.

Danskerens problemer fortsatte ind i andet sæt. Den hårdtslående tysker kontrollerede kampen, og lavede stort set ingen fejl. Rune virkede opgivende, da han allerede i løbet af otte minutter kom bagud 0-3.

Selv om solen skinnede over München, var temperaturen i den lave ende, og Holger Rune måtte på trods af den opgivende attitude bevæge sig rundt på det røde grus for at holde varmen og fuldføre kampen.

Danskeren ydede dog kun på et minimum, og efter at have tabt sættet 0-6 som følge af det tiende tabte parti i træk skyndte Rune sig at pakke tasken for at komme ned i omklædningsrummet.

I finalen skal tyskeren møde Holger Runes ven, kollega og rival Taylor Fritz, der jævnligt er danskerens makker i doubleturneringer.