Hjulmand og Sporting dukker Benfica i portugisisk topopgør trods Bah-scoring

Mozambiquiske Geny Catamo sørgede med to scoringer for en Sporting-sejr.
Mozambiquiske Geny Catamo sørgede med to scoringer for en Sporting-sejr.Patricia de Melo Moreira/AFP
Den danske landsholdsspiller Alexander Bah fik en hovedrolle, men måtte gå nedbøjet fra banen, da hans klub Benfica spillede topopgør på udebane mod Sporting i den portugisiske liga.

Trods en Bah-scoring tabte Benfica nemlig 1-2 til lokalrivalen og får nu mere end svært ved at vinde mesterskabet.

Det så længe ud til, at Bahs hovedstødsmål i første halvlegs tillægstid ville sikre Benfica det ene point. Men i kampens sidste minutter gjorde Geny Catamo sig til kampens helt med sejrsmålet, der øgede Sportings forspring i toppen af rækken til fire point.

Sporting har tilmed en kamp i baghånden og mangler syv kampe mod Benficas seks.

I det hele taget var kampen en blandet fornøjelse for Alexander Bah, der også var ufrivilligt involveret i hjemmeholdets tidlige føringsmål.

Allerede i kampens første minut blev Bah nemlig snydt, så vandet drev, da Sportings Pedro Goncalves lavede numre på venstrekanten.

Hans tværbold havnede hos Catamo, der scorede og gav hjemmeholdet en drømmestart i en kamp med tre danskere på banen fra start.

Sporting havde Morten Hjulmand med på midtbanen, mens Benfica udover Bah også startede med Casper Tengstedt, der tog plads i frontlinjen. Hjulmand og Tengstedt blev skiftet ud i anden halvleg.