Hjulmand og Bah markerer sig i portugisisk derbyopgør

Der var danskerbrag i den portugisiske pokalturnering.
Der var danskerbrag i den portugisiske pokalturnering.PATRICIA DE MELO MOREIRA7AFP
De danske landsholdsspillere Morten Hjulmand og Alexander Bah indtog tirsdag aften hovedroller, da landets største rivalopgør, Sporting mod Benfica, endte i 2-2 i semifinalen af den portugisiske pokalturnering, Taca de Portugal.

Hjulmand og Sporting er videre til finalen, da de vandt første kamp 2-1 og dermed vandt 4-3 i det samlede regnskab.

Den danske midtbanemand fik publikum op af stolen med en perle af et mål kort inde i anden halvleg.

Holdkammeraten Viktor Gyokeres modtog efter 46 minutters spilletid en stikning, der sendte ham bag forsvarslinjen i højresiden.

Ubesværet kunne han dirigere bolden ind i banen til den anløbende Morten Hjulmand, som med en følt afslutning sendte bolden i netmaskerne i øverste højre hjørne.

Benficas midterforsvarer Nicolas Otamendi kunne cirka fem minutter senere sende bolden i nettet på et indlæg fra David Neres og dermed udligne til 1-1, inden Sportings Paulinho gav de grønklædte føringen på ny.

Efter 64 minutter var det igen Benficas tur.

Her blev 26-årige Alexander Bah med en fiks hælaflevering fundet på ydersiden af forsvaret inde i Sportings felt.

Den danske højreback sendte et perfekt diagonalt indlæg ind foran Sportings mål, hvor Rafa Silva løb sig fri og lagde bolden i nettet.

Morten Hjulmand har indtil videre spillet 42 kampe for Sporting Portugal i indeværende sæson. Midtbanespilleren har scoret fire mål og lavet fire assister.

Alexander Bah har noteret sig for 26 kampe for Benfica i sæsonen. Det er blevet til et enkelt mål i den portugisiske liga og i alt to assist.