Har formentlig spillet sidste FCM-kamp: Midtjylland-boss arbejder på salg af brasilianer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Har formentlig spillet sidste FCM-kamp: Midtjylland-boss arbejder på salg af brasilianer
Det blev til hele 17 scoringer i seneste sæson for Evander, der til januar formentlig bliver solgt af FC Midtjylland.
Det blev til hele 17 scoringer i seneste sæson for Evander, der til januar formentlig bliver solgt af FC Midtjylland.Profimedia
Evander har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp i FC Midtjylland-trøjen. Klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein, arbejder nemlig på at sælge brasilianeren til januar.

Når FC Midtjylland-spillerne i det nye år kommer tilbage fra vinterpause, er det formentlig uden Evander i truppen.

Den brasilianske midtbanekreatør har efter mere end fire år i det midtjyske med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp for klubben i denne omgang.

Det fortæller midtjydernes administrerende direktør, Claus Steinlein.

"Ja, vi arbejder på et salg af Evander. Det har vi været åbne om hele tiden, at vi gør, hvis vi kan finde den rigtige løsning både for Evander og for os."

"Der er stor chance for, at vi har set Evander i FCM-trøjen for sidste gang."

"Der er stor interesse for ham, og vi forsøger at blive enige med nogle klubber, som, Evander også synes, er de rigtige," siger Steinlein.

Evander har været kædet sammen med den amerikanske klub Portland Timbers.

FC Midtjylland har de seneste år leveret flere store salg, og Evander er endnu et i rækken ifølge Steinlein, der dog ikke vil udtale sig konkret om prisen.

Samtidig fortæller han, at der formentlig går noget tid, før handlen falder på plads.

"Jeg kan ikke løfte sløret for en pris, men det er en god pris igen."

"Jeg tror, vi skal hen i transfervinduet, før det falder på plads. Der er stadig flere muligheder," siger han.

Forsvarsklippe og anfører Erik Sviatchenko har spillet sammen med Evander siden brasilianeren kom til klubben, og han ser offensivprofilen som meget svær at erstatte.

"Jeg tror, jeg forbereder mig på, at han er på vej videre. Han har gjort det helt fantastisk for os i rigtig mange år, så jeg synes også, han skal videre. Han har fortjent det."

24-årige Evander har haft flere flotte sæsoner i Herning, siden han i 2018 kom til fra Vasco da Gama, oprindeligt på en lejeaftale.
24-årige Evander har haft flere flotte sæsoner i Herning, siden han i 2018 kom til fra Vasco da Gama, oprindeligt på en lejeaftale.Flashscore

"Jeg synes, man skal ud at finde en direkte erstatning for Evander. Jeg tænker, klubben er klar over, at vi mister en klassespiller, og så skal man ud at hente noget ind på højt niveau."

"Ledelsen har en stor opgave foran sig, for det er ikke let at erstatte en, der har været så dominerende i Superligaen gennem så mange år," siger han.

Erik Sviatchenko mener ikke, at Evander kan erstattes internt i truppen.

"Der er ikke nogen i truppen nu, der minder om Evander," siger han.

Claus Steinlein erkender også, at klubben måske er nødsaget til at hente en erstatning for den brasilianske profil.

"Det kan godt være, vi skal hente en midtbanespiller, hvis Evander ryger, men vi er overordnet set tilfredse med vores trup," siger Steinlein.

Evander var helt ude af truppen i søndagens nulløsning mod Randers FC med en skade.

Rygterne har svirret omkring, at Portland Timbers har lagt et konkret bud på midtbanekreatøren på omkring 75 millioner kroner.