Mie Højlund vænnede sig til sin rolle og strålede i anden halvleg mod Tyskland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mie Højlund vænnede sig til sin rolle og strålede i anden halvleg mod Tyskland

Mie Højlund viste klassen mod Tyskland.
Mie Højlund viste klassen mod Tyskland.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Mie Højlund lignede en kvinde på en mission, da hun mandag aften gik på banen til anden halvleg i VM-dysten mod Tyskland.

Efter en første halvleg, hvor Danmark havde haft svært ved at hægte tyskerne af, skruede den vævre bagspiller niveauet et par takker op og gik forrest.

Med både mål, skarpe afleveringer og gennembrud, der gav straffekast, var hun arkitekten bag den danske fremmarch, der førte til den første firemålsføring.

"Anden halvleg var meget bedre end første. Jeg har kæmpet lidt med at finde ud af, hvornår jeg skal sætte spillet op, og hvornår jeg selv skal køre på. I anden halvleg fandt jeg en bedre balance, i forhold til om duellerne skulle lande hos mig eller Anne Mette Hansen," siger Mie Højlund.

Hun fortæller, at hun på landsholdet er i en lidt uvant situation, som hun lige skal kalibrere sig til, når hun går på banen.

"Jeg har altid spillet back og været vant til at blive sat op til duellerne. Derfor er det altid lidt anderledes at komme ind på landsholdet og få playmakerpositionen og skulle fordele spillet og være spilstyrer."

"Jeg er heldigvis blevet bedre til det i løbet af årene, men jeg kan stadig forbedre mig," siger Mie Højlund, som foretrækker at spille på backen.

Det var anden kamp i træk, at en af de helt tunge danske profiler udmærkede sig. I kampen mod Polen lørdag var det Anne Mette Hansen, der for alvor sparkede døren ind. Hun spillede i øvrigt også formidabelt mod Tyskland.

"De er enormt vigtige for os, og modstanderne skal stå tidligt op for at stoppe dem," siger landstræner Jesper Jensen, som også hiver Louise Burgaard ind i ligningen.

For Mie Højlund var det rart selv at være så afgørende, som hun var.

"Det giver mig rigtig meget. Jeg elsker at være spilstyrer og sætte folk i gode positioner, men det giver mig også et rush at sætte mig selv i gode positioner. Det giver selvtillid til holdet og mig selv, og det var en god følelse at gøre det," siger hun.

Danmark slog Tyskland 30-28 og skal onsdag møde Montenegro i kvartfinalen.