Tyskland afværger fadæse og booker billet til OL med sejr over Østrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tyskland afværger fadæse og booker billet til OL med sejr over Østrig.

Julian Köster scorede otte mål og hjalp Tyskland til sejr mod Østrig.
Julian Köster scorede otte mål og hjalp Tyskland til sejr mod Østrig.Profimedia
Tysklands håndboldlandshold rejser til OL. Landstræner Alfred Gislasons mandskab besejrede Østrig 34-31 i den afgørende kamp i Hannover og sikrede sig den tredje OL-deltagelse i træk.

Det tyske håndboldlandshold fik med hiv og sving sikret sig plads på flyveren, der drager mod Paris til sommerens olympiske lege. Det skete med en sejr på 34-31 over naboerne fra Østrig. 

Lørdag havde tyskerne tabt til Kroatien, og det betød, at de var tvunget til at slå Østrig, hvis de skulle med til OL. Alt andet havde været en skuffelse for de tyske EM-semifinalister.

Der har været lidt usikkerhed forskellige steder fra i forhold til landstræner Alfred Gislason. Søndagens succes lægger dog nok en dæmper på diskussionerne om fremtiden for landstræneren , hvis kontrakt nu automatisk forlænges til efter VM på hjemmebane i 2027. Den nye kontrakt med islændingen, der har stået i spidsen for det tyske hold siden 2020, var knyttet til en succesfuld OL-kvalifikation.

"Der var ild i holdet lige fra starten. Jeg er meget glad for at kunne fortsætte med at træne dette hold. Dette hold vil blive stærkere fra år til år," sagde Gislason til ARD.

"Det var den hårde kamp, vi forventede. Vi viste moral og lod os ikke ryste," sagde målmand Andreas Wolff, som var "først og fremmest lettet".