Tidligere GOG-talent rykker til Kolding: Gafles i skånsk ligaklub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere GOG-talent rykker til Kolding: Gafles i skånsk ligaklub

Mads Kragh Thomsen kan efter denne sæson trække i KIF Kolding-trøjen. Den 21-årige stregspiller vender efter to år i Sverige hjem til Danmark.
Mads Kragh Thomsen kan efter denne sæson trække i KIF Kolding-trøjen. Den 21-årige stregspiller vender efter to år i Sverige hjem til Danmark.Profimedia
Fra sommeren 2024 får KIF Kolding tilgang af 21-årige Mads Kragh Thomsen. Den fysisk imposante stregspiller rykker fra skånske Lugi HF efter to sæsoner i Sverige og følger dermed i fodsporene på Steven Plucnar, der ligesom Kragh Thomsen tog fra GOG over Lugi til Kolding.

Der er tilsyneladende noget ved forhenværende GOG-talenter i den skånske håndboldklub Lugi HF, der er tiltalende for KIF Kolding. Forud for seneste sæson hentede man nemlig stregspilleren Steven Plucnar fra Lugi, efter Plucnar havde tilsluttet sig den svenske klub fra GOG, og den 22-årige streg viste sig at være så stor en succes, at Rhein-Neckar Löwen allerede i sommer bød sig til. 

Erstatningen for Plucnar i Lugi blev dengang et nyt GOG-talent i form af Mads Kragh Thomsen, og nu følger Kragh Thomsen så i Plucnars fodspor. Fra GOG til Lugi til Kolding. Tirsdag har den jyske klub således offentliggjort, at man fra sommeren 2024 får Kragh Thomsen til klubben. 

Den 21-årige streg, der måler 201 centimeter i højden, har fået en treårig kontrakt hos KIF Kolding, og tiltræder altså først når hans nuværende kontrakt i Lugi udløber efter indeværende sæson. I Kolding kan Kragh Thomsen se frem til at lære af stregprofilen Benjamin Pedersen, der allerede to gange i sæsonen har figureret på rundens hold i herrehåndboldligaen. 

Mens Kragh Thomsen kan beskrives som en moderne tovejsspiller, så lægger sportschef i KIF Kolding, Lars Christiansen, dog særligt vægt på den 21-åriges defensive kvaliteter. 

"Han er fysisk stærk og dækker i midterforsvaret – og det gør, vi er rigtig godt besat på vores stregspiller-position for fremtiden," fortæller Christiansen i klubbens pressemeddelelse tirsdag. 

Før skiftet væk fra GOG nåede Kragh Thomsen at spille én enkelt kamp i den bedste danske håndboldrække, hvor det blev til en assist, og nu glæder den unge dansker, der har 12 U-landskampe på CV’et, sig til at komme retur til Danmark. 

"Jeg ser frem til at skulle til KIF Kolding og spille i den danske liga. Det bliver rigtigt godt at bidrage til gode resultater med holdet i en klub med stolte traditioner som KIF Kolding," lyder det fra Kragh Thomsen. 

Hos Lugi, der har hjemme i skånske Lund, er det hidtil blevet til 31 kampe og 33 scoringer i grundspillet i den bedste svenske håndboldrække for Kragh Thomsen, ligesom den unge dansker i før sommerpausen med seks mål i fem kampe hjalp Lugi til at sikre sig endnu en sæson i Handbollsligaen, da man besejrede Skånela IF i kvalifikationsspillet. 

I øjeblikket indtager Lugi HF en placering som nummer 11, fjerde sidst, i den øverste svenske håndboldrække, mens KIF Kolding i den hjemlige danske liga ligger allersidst med blot tre point i 10 kampe efter en forfærdelig sæsonstart.