Rykker på andenpladsen: Mors-Thy fortsætter imponerende ridt med sejr over Skjern

Niels Agesens tropper fortsætter de flotte takter i herrehåndboldligaen.
Niels Agesens tropper fortsætter de flotte takter i herrehåndboldligaen. Profimedia
Mors-Thy Håndbold er indtil videre sæsonens store overraskelse i herrernes liga, og tirsdag fortsatte nordvestjyderne med at imponere.

På hjemmebane var Mors-Thy i første halvleg overlegen mod Skjern Håndbold og grundlagde sejren, som efter en mere jævn anden halvleg kom til at lyde på 32-25.

Dermed er det efter otte runder fortsat kun Aalborg Håndbold, der er lykkedes med at slå Mors-Thy i denne sæson.

Tirsdagens resultat betyder, at Mors-Thy indtager andenpladsen i ligaen med 12 point. Det er fire færre end Aalborg på førstepladsen. Skjern ligger på en beskeden niendeplads.

Skjern var i høj grad selv skyld i tirsdagens nederlag. I hvert fald lavede vestjyderne i første halvleg et hav af offensive fejl, som betød, at Mors-Thy væltede sig i kontramuligheder.

Fejlene var fremprovokeret af et betonforsvar, der havde den tidligere landsholdsspiller Henrik Toft Hansen som leder. Og der gik ikke længe, før værterne var foran med fem mål. Ved pause stod der 16-10 på måltavlen.

Skjern havde dog ikke givet op, og gæsterne diskede op med så høj intensitet i begyndelsen af anden halvleg, at de var lige ved at komme på omgangshøjde.

Simen Pettersen var pludselig flyvende og scorede flere mål fra bagkæden. Samtidig var Mors-Thys angrebsspil gået i stå, og der gik næsten seks minutter, før Frederik Tilsted brød dødvandet.

På det tidspunkt havde Skjern fået hullet til at skrumpe til et mål, men Tilsteds scoring satte værterne i gang igen.

Samtidig tjekkede Rasmus Henriksen ind i kampen i Mors-Thys mål. Med en redningsprocent på 58 procent i anden halvleg var han vital for sejren.

Skjern fik det igen svært i angrebet, mens Frederik Tilsted med køligt og klogt overblik satte værternes offensiv sammen, og til sidst krakelerede Skjern.