Norge halvvejs ude af EM efter ny skuffelse og hullet defensiv mod Portugal

Landstræner Steiner Ege og Norge kan med god grund være skuffede over deres slutrunde.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Norge tabte med 37-32, og de fulgte dermed deres skuffende, uafgjorte resultat mod Færøerne og nederlaget til Slovenien op med et tydeligt nederlag til Portugal, der blandt andet havde en Martim Costa i stort spillehumør.

Med resultatet er Norge, der endnu mangler at møde Danmark og Sverige, reelt set ude af slutrunden, da de er dårligere indbyrdes mod både Slovenien og Portugal

Danmark slog som bekendt Portugal i den første kamp i mellemrunden, og står dermed stærkest indbyrdes. Det var dermed et dejligt resultat for Nikolaj Jacobsen og det danske hold.

Spillet hang slet ikke sammen for Norge, der var afhængige af GOGs Alexander Blonz offensivt, mens Sander Sagosen, der normalt er holdets afgørende spiller, slet ikke havde nogen god dag på kontoret.  Det var dog længe en ganske tæt kamp, før Portugal trak fra til sidst i kampen og således tilføjede Norge deres andet nederlag i mellemrunden.

Norges defensiv var mod Portugal som en si, hvor de hurtige portugisere gang på gang gled igennem uden problemer. Nederlaget er det tredje pointtab i træk for nordmændene, hvor en semifinale nu synes langt væk.

I opgøret mod Portugal tog nordmændene ellers fra første fløjt teten, men langsomt kom det portugisiske mandskab i gang.

Med god og hurtig angrebshåndbold overtog Portugal styringen i første halvleg og gik til pause foran med tre mål.

Hele 18 mål lukkede den norske defensiv ind i første halvleg, og tendensen fortsatte i anden del af kampen, hvor Norge aldrig fik fat i de velspillende portugisere.

Målene blev jævnt fordelt mellem profilerne på det portugisiske mandskab, der leverede hurtigt spil og flere flotte detaljer undervejs i anden halvleg.

Samme offensive kvalitet var der som nævnt ikke hos Norges helt store stjerne Sander Sagosen, der havde en skidt dag i hallen i Hamburg.

Den rutinerede profil virkede tung i sine bevægelser og var uskarp i både beslutninger og afslutninger, hvilket også afspejlede sig i statistikken, hvor Sagosen noterede sig for sølle to scoringer i opgøret.

Det var dog ikke fordi, Norge ikke kunne finde vej til netmaskerne, og det var defensivt, at nordmændenes store problem var i kampen, hvilket altså blev straffet af et stærkt spillende portugisisk mandskab.

Danskerne tørner sammen med Holland kl. 18.00.