Højtflyvende Slovenien chokerer kriseramte Norge og suser videre med fuld gevinst

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Højtflyvende Slovenien chokerer kriseramte Norge og suser videre med fuld gevinst

Slovenien chokerer mod kriseramte Norge og suser videre med fuld gevinst
Slovenien chokerer mod kriseramte Norge og suser videre med fuld gevinstProfimedia
Norge fortsætter slingrekursen ved EM i håndbold.

Efter uafgjort mod miniputterne fra Færøerne i den anden kamp forleden endte det mandag aften med et nederlag på 27-28 til Slovenien i den sidste gruppekamp.

Det betyder, at det er Slovenien, der tager to point med videre til mellemrunden, hvor Norge og Slovenien parres med Danmark, Portugal, Sverige og Holland. Norge har altså ingen point med videre.

Danmark får i første omgang fornøjelsen af Holland om to dage i Hamburg.

Med slid og slæb lykkedes det Sverige at få to point med over. Men det var ikke uden meget, meget hård modstand fra hollænderne.

Føringen skiftede helt til det sidste, men Sverige vandt 29-28.

Holland har været et opløftende indslag i Tyskland, og Sverige havde mere end svært ved at tæmme de lynhurtige hollændere.

Den svenske legende Staffan Olsson står i spidsen for hollænderne, som spillede med et enormt tempo, og de vævre bagspillere skabte problemer for de tunge svenskere i midtzonen.

Spillestilen så ud til at overraske Sverige, som var bagud, indtil Lukas Sandell efter 19 minutter udlignede. Kort efter bragte Felix Claar Sverige foran, men scoringerne fra de to tidligere Aalborg-spillere kunne ikke slå Holland ud.

Ved pause var det fuldstændig lige, og det blev aldrig anderledes.

Faktisk var Holland foran med få minutter igen, men Sverige reddede æren og har nu ligesom Danmark to point med i mellemrunden.

I opgøret mellem Norge og Slovenien var billedet lidt det samme som i kampen mellem Sverige og Holland.

Norge var favorit, men de benhårde slovenere blev ved med at holde sig inde i kampen, og til sidst kom de foran. Særligt Aalborg-spiller Aleks Vlah var en konstant kilde til uro i nordmændenes forsvar.

Ligesom mod Færøerne havde Norge samtidig svært ved at holde et kontinuerligt højt niveau offensivt. Alt for meget skulle komme fra Sander Sagosen, og han formåede kun i perioder at leve op til det.