Mads Mensah maner til besindighed inden EM: Vi er ikke der hvor vi gerne vil være

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mads Mensah maner til besindighed inden EM: Vi er ikke der hvor vi gerne vil være

Mads Mensah i kamp for Flensburg-Handewitt
Mads Mensah i kamp for Flensburg-HandewittProfimedia
Efter sejren over Egypten ved Golden League, gør Mads Mensah status over optaktsfasen. Den dansker playmaker mener stadig der er plads til forbedringer i begge ender af banen. Samtidig ligger der masser af forberedelser for landsholdet i videorummet i de kommende dage, da kendskabet til nogle af de kommende modstandere ikke er det bedste. Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk.

Den uafgjorte kamp med Norge, blev fulgt op af en 34-31 sejr over Egypten. Selvom sejren kom hus til sidst, er der stadig et stykke vej til topformen mener Mads Mensah.

”Vi er ikke helt der hvor vi gerne vil være, men heldigvis er der også mange fine ting”, indleder Flensburg-Handwittspilleren overfor Flashscore efter kampen, inden han præciserer hvilke ting han henviser til.

”Vi mangler lidt afstemning mellem os spillere i vores forsvar. Det har været lidt for let af score på os fra stregen. Offensivt synes jeg også der mangler lidt timing. Der er lidt for mange gange, hvor vi går lidt fejl af hinanden. Heldigvis er der en kamp mere inden EM”, siger Mensah, der dog også ser mange fine ting, især når holdet får spillet med høj fart.

EM-slutrunden er igen med 24 hold, og derfor kræver det et stort kendskab, hvis man skal kende alle hold ned i detaljerne. Især hvis det handler om nyere håndboldnationer uden en stor historik på højt niveau. Et af dem er Grækenland som Danmark er i indledende pulje med. Mads Mensah indrømmer også blankt, at kendskabet til græsk håndbold ikke er stort.

”Jeg er ikke skarp i græsk håndbold. Jeg her meget lidt kendskab til det græske hold. Portugal og Tjekkiet er det lidt anderledes med. Portugal kender jeg fint, og tjekkerne har nogle spillere i Bundesligaen, jeg kender ganske udmærket”, siger Mensah, der også kun kender en måde, til at få læst op på Danmarks kommende EM-modstandere.

”Der skal terpes i videolokalet. Både i forhold til selve holdet, men også på individuelt plan, så man kender de spillere, man kan komme til at stå direkte overfor”, forudser Mensah, der satser på at de indledende kampe giver mulighed for kun at koncentrere sig om sig selv, og stole på, at det man kan er godt nok.

Hverken på klub- eller landsholdshold spiller playmakeren i samtlige 60 minutter, selvom Mads Mensah har evner i begge ender af banen. Alligevel er det ofte bundsolidt, hvad den 32-årige landsholdsspiller leverer, trods den relativt begrænsede spilletid.

”På landsholdet har det været rollen i et godt stykke tid. Jeg er jo heller ikke den yngste længere. Jeg ved hvad jeg kan og hvad jeg ikke kan. Det er meget sjældent, jeg skal spille hele kampe, så det handler jo bare om at være klar”, lyder det fra Mads Mensah.

Næste kamp for Danmark og Mads Mensah er søndag eftermiddag, når Danmark spiller den sidste kamp ved Golden League. Modstanderen er Holland, der har tabt knebent til både Norge og Egypten.