Klar til tysk pokalfinale:  Magdeburg slog Füchse Berlin trods ni mål af Lasse Andersson

Klar til tysk pokalfinale: Magdeburg slog Füchse Berlin trods ni mål af Lasse Andersson
Sergey Hernandez førte SC Magdeburg til finalen i DHB Pokalen.
Sergey Hernandez førte SC Magdeburg til finalen i DHB Pokalen.AFP
Reservekeeper Sergey Hernandez, der erstattede den doping-anklagede Nikola Portner, var den helt store spiller, da Magnus Saugstrup og Magdeburg indløste billet til den tyske pokalfinale ved at slå Bundesligaens førerhold Füchse Berlin, der havde Mathias Gidsel, Lasse Andersson og Hans Lindberg på banen, 30-25 (14-10) i semifinalen.

"Det er fantastisk, at vi er i finalen igen," sagde træner Bennet Wiegert til ARD: "Det, der vejer tungest nu, er stoltheden på holdet. Man kunne se fra første minut, hvor klar dette hold var. Vi gav ikke Berlin momentum tilbage, selv ikke i den ophedede slutfase."

I en medrivende kamp foran næsten 20.000 tilskuere i den stemningsfulde Lanxess Arena, frustrerede Hernandez holdet fra Berlin med et imponerende antal redninger. Magdeburg var farlige i angrebet med Gisli Thorgeir Kristjansson, som scorede otte mål, mens Lasse Andersson blev kampens topscorer med ni mål.

Mens Magdeburg offensiv var overbevisende, reddede spanieren i den anden ende den ene bold efter den anden. Magdeburg tog en tidlig 6-0-føring, før  Gidsel endelig scorede det første mål for Berlin-klubben i det ellevte minut.

Efter målet viste Bundesligaens førerhold deres styrke og kæmpede sig tilbage i kampen. Hovedstadsklubben havde endda chancen for at udligne kort før pausen, men Hernandez leverede endnu en stærk redning, og ved pausen var Gidsel & co. bagud med fire mål.

Den forventede thriller mellem de to bedste hold i Bundesligaen fortsatte med præstationer i verdensklasse fra begge holds spillere i anden halvleg, hvor Magdeburg dog formåede at holde fast i deres føring bl.a. takket være Hernandez.

I finalen skal Magdeburg møde vinderen af kampen mellem SG Flensburg-Handewitt og MT Melsungen, som spiller den anden semifinale lørdag aften.