Færøsk håndbold-darling drømmer om Final 4: Jeg hører færøske fans har købt billet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Færøsk håndbold-darling drømmer om Final 4: Jeg hører færøske fans har købt billet

Færøsk håndbold-darling drømmer om Final 4: Jeg hører færøske fans har købt billet
Færøsk håndbold-darling drømmer om Final 4: Jeg hører færøske fans har købt billetProfimedia
Efter Færøernes både heroiske og historiske debut ved EM 2024 sidste måned, er deres håndbold-stjerne Elias Ellefsen á Skipagøtu vendt tilbage til hverdagen i håndboldlivet hos sin klub THW Kiel, der onsdag aften står over for et vigtigt Champions League opgør.

'Skippy', som Skipagøtu kaldes, og hans holdkammerater besøger Industria Kielce onsdag, når Champions League 2023/24 genoptages efter to måneders pause.

Elias Ellefsen á Skipagøtu bliver stadig bliver meget følelsesladet, når han ser tilbage på turneringen, og deler sine tanker om den største oplevelse ved EM 2024.

"Når du ved, at 10 procent af hele din nations befolkning kom for at heppe på dig, gør det dig meget, meget stolt. Vi skylder fansene en stor tak. Dette var virkelig stort for vores folk og for os”, lyder det fra Skipagøtu til eurohandball.com

De færøske debutanter trodsede alle odds og skrev sig ind i håndboldhistorien. Selvom de måtte forlade turneringen efter gruppespillet med to nederlag mod Slovenien og Polen, har deres præstation været bemærkelsesværdig.

Ellefsen á Skipagøtu genkalder sig det uforglemmelige øjeblikke, hvor Færøerne scorede i allersidste sekund og udlignede mod Norge

"Det var som en vulkan i udbrud", beskriver han.

Efter præstationen ved EM og en solid indsats for THW Kiel i Champions League, nærer Ellefsen á Skipagøtu en drøm om at spille med ved Final 4 i Köln.

"Efter at have spillet med Færøerne i Berlin foran mere end 13.000 fans, er det naturligvis min drøm at spille foran 20.000 fans i Köln. Jeg har hørt, at nogle fans fra Færøerne allerede har købt billetter - jeg håber at se dem der”, lyder det fra færingen.

På trods af sin unge alder har Ellefsen á Skipagøtu allerede tilpasset sig livet hos THW Kiel.

”Min rolle varierer fra kamp til kamp, fra modstander til modstander. Nogle gange er jeg mere en målscorer, andre gange er jeg der for at assistere. Generelt er jeg altid klar til at hjælpe holdet, uanset om jeg scorer et mål eller laver en assist”, fortæller Skipagøtu om livet i Kiel

Med fokus på Champions League og en mulig førsteplads i deres gruppe, ser Ellefsen á Skipagøtu frem til at fortsætte deres succes i turneringen.

"At møde Kielce lige efter genstarten af Champions League er allerede en afgørende kamp for os. Vi håber at springe kvalifikationskampene over, og forblive på førstepladsen i vores gruppe", udtaler han.