Barcelona's Emil Nielsen til Flashscore før GOG-brag: "Vi skal satme være parate"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Barcelona's Emil Nielsen til Flashscore før GOG-brag: "Vi skal satme være parate"

Emil Nielsen er en del af et voldsomt kompetent målmandsteam i Barcelona, der også har Gonzalo Pérez de Vargas til rådighed.
Emil Nielsen er en del af et voldsomt kompetent målmandsteam i Barcelona, der også har Gonzalo Pérez de Vargas til rådighed.Profimedia
Den danske målvogter Emil Nielsen forlod Skjern Håndbold i 2019 for at drage til HBC Nantes. Efter nogle gode sæsoner i den franske storklub skiftede han sidste år til håndboldmastodonterne Barcelona, og det har bestemt været et godt skifte. Nu skal den danske keeper stå overfor GOG i Champions League-kvartfinalen.

Det har været en ualmindeligt god første sæson i Barcelona for den danske målmand Emil Nielsen. Den spanske storklub sikrede sig allerede det spanske mesterskab i starten af april. Ikke alene har de været overlegne og vundet den spanske liga i sikker stil – de har sågar vundet samtlige kampe gennem hele sæsonen.

Emil Nielsen skiftede sidste år fra franske HBC Nantes til Barcelona. I denne sæson har han derfor været en del af det suveræne Barcelona-hold, der har domineret ligaen, og han har i den grad nydt sin første sæson:  

”Det har været et superfedt første år. Det er en fed klub med alle de faciliteter, som man kunne ønske sig og et professionelt træningsmiljø, så det er en drøm at spille her.” fortæller Emil Nielsen.

Emil Nielsen skiftede til Barcelona i sommeren 2022
Emil Nielsen skiftede til Barcelona i sommeren 2022Profimedia

Det spanske mesterskab er allerede sikret, men det betyder ikke, at de spanske mestre kommer til at lette på speederen. Siden guldmedaljerne i Spanien blev sikret, har Barcelona spillet tre kampe og vundet dem alle ganske overbevisende, og det mener Emil Nielsen, at holdet skal fortsætte med.

”Vi har stadig kampe tilbage i den spanske liga, og dem kan man ikke tage let på. Vi vil stadig gerne vinde alle vores kampe,” siger Emil Nielsen og fortsætter:

”Fokus i kampene er ikke anderledes. Det er ikke ligegyldigt for os, om vi taber eller ej. Vi går altid efter at vinde, og vi skal bruge kampene i Spanien til at holde os skarpe.”

Netop det at holde sig skarpe bliver ekstremt vigtigt for det spanske storhold. Emil Nielsen og resten af Barcelona-holdet er nemlig stadig med i Champions League, hvor de i kvartfinalen står over for det danske storhold GOG.

Barcelona vil stadig gå efter at vinde de resterende kampe i den hjemlige liga, men i og med, at mesterskabet er sikret, så er det vigtigste nu Champions League.

”Nu kommer fokus 100 % til at være på kampene mod GOG. Det er det næste skridt, som vi skal tage i sæsonen. Det er den næste vigtige kamp.”

Barcelona er vant til at vinde sine kampe både sikkert og stort. Klubben er da også favorit til at gå videre fra kampene mod GOG, men den danske målvogter er dog sikker på, at det ikke bliver nemt.

”Jeg glæder mig til to rigtigt fede kampe. Jeg tror også, at det bliver svært. GOG er et godt hold med mange dygtige spillere, og hvis det klikker for dem, så skal vi satme være parate. De spiller hurtigt ligesom os, så det kan godt blive en meget målrig affære.”

Emil Nielsen
Emil NielsenProfimedia

Den danske landsholdsmålmand kender da også de danske modstandere aldeles godt både fra landsholdet, men også fra mange opgør i ungdomsrækkerne.

”Jeg har efterhånden haft mange opgør mod GOG helt tilbage fra ungdomstiden, så jeg kender mange af dem og har stor respekt for hele deres hold,” 

”Jeg håber, at vi kan sende dem pænt hjem til Gudme med et stort nederlag.” fortæller Emil Nielsen til sidst med et lille grin.

Den første kamp mellem de to håndbold-giganter spilles i Spanien torsdag den 11. maj, mens returkampen spilles præcis en uge senere.