Gidsel igen topscorer for Füchse Berlin på mesterskabsjagt

Füchse Berlin viste kampgejst mod Wetzlar.
Füchse Berlin viste kampgejst mod Wetzlar.Profimedia
Topduoen Füchse Berlin og SC Magdeburg vandt søndag pligtsejre i den tyske håndboldliga. Mens berlinerne med Mathias Gidsel som topscorer med stort besvær besejrede HSG Wetzlar 32:30 (17:16) og dermed foreløbig beholdt føringen i tabellen, havde SCM ingen problemer med at vinde 35:25 (22:13) over nyoprykkede ThSV Eisenach. Magdeburgs Champions League-vindere (46:6 point) har spillet en kamp færre end rævene (47:7) og har derfor mesterskabet i egne hænder.

Tilskuerne i Berlin så til at begynde med en hårdt tilkæmpet duel, hvor Rævene først efter pausen konsekvent kunne overføre deres overlegenhed på måltavlen.

Da Max Darj gjorde det til 20:19 kæmpede cheftræner Jaron Siewerts hold sig videre frem til en solid føring, der holdt til kampens slutning. Den nykårede verdensmester i håndbold og verdensmester Mathias Gidsel fra Danmark blev endnu en gang topscorer for Berlin med syv mål. Hans Lindberg stod for seks af slagsen mens Lasse Rasmussen lavede to.

Derudover stod Füchse-målmanden Wiktor Kirejew en stærk kamp.

Kampen i tal: Füchse Berlin vs. HSG Wetzlar

Træner Bennet Wiegerts Magdeburg-hold efterlod ingen tvivl om deres styrke lige fra starten.

Efter 60 ensidige minutter, hvor Magnus Saugstrup stod for to mål, blev islandske Omar Ingi Magnusson SCM's topscorer med syv mål, som de går på jagt efter en historisk trippel i denne sæson:

Magdeburg møder Füchse i semifinalen i DHB-Pokalen ved Final Four-stævnet i Köln den 13. april, mens klubben fra Sachsen-Anhalt er videre til kvartfinalen i Champions League.

En hårdt tilkæmpet sejr for Kiel

"Første halvleg var fundamentet for denne sejr. Vi gjorde det godt i forsvaret og udnyttede vores chancer - alt var der," sagde en tilfreds Tim Hornke fra Magdeburg.

I mellemtiden vendte rekordmestrene THW Kiel tilbage til sejrssporet en uge efter det klare nederlag i det nordlige derby mod SG Flensburg-Handewitt (26:33) med en stor indsats.

Holdet, der trænes af Filip Jicha, kæmpede sig til en 28:27 (14:13)-sejr hos TBV Lemgo Lippe.

Pokalvinderne Rhein-Neckar Löwen hentede med fire danskere på holdet sæsonens 10. sejr i en fuldstændig kikset sæson: 33:29 (15:11)-sejren over Frisch Auf Göppingen afsluttede en stime på tre liganederlag i træk.

VfL Gummersbach holdt også liv i deres chancer for international succes med en 34:31 (17:15)-sejr over HC Erlangen.