Forrygende færing har gjort sit indtog i Bundesligaen: Offensivt har han det hele

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Forrygende færing har gjort sit indtog i Bundesligaen: Offensivt har han det hele

Elias Ellefsen er startet godt i Tyskland.
Elias Ellefsen er startet godt i Tyskland.Profimedia
Elias Ellefsen á Skipagøtu er et navn, som de fleste håndboldelskere godt kan begynde at lære. Den unge færøske landsholdsspiller er nemlig en af håndboldverdens helt store talenter.

Det er uhyre sjældent, at man hører om en færøsk håndboldspiller, der kan nå allerhøjeste niveau. Det er ikke desto mindre tilfældet med THW Kiel-spilleren Elias Ellefsen á Skipagøtu. Færingen er denne sommer skiftet til den tyske storklub fra svenske IK Sävehof, som han spillede for i tre år.

Den 21-årige playmaker er bare blevet bedre og bedre, og det er til trods for, at det er mange professionelle færøske håndboldspillere. Elias Ellefsen har dog i ungdomsårene fået noget håndboldopdragelse i Skanderborg Håndbold, og nogle mener, at han kan nå et ekstremt højt niveau.

I pausen af den seneste Bundesliga-kamp mod Gummersbach roste THW Kiels administrerende direktør, Viktor Szilagyi, playmakeren.

Da han blev spurgt, om Skipagøtu kunne blive verdensklasse, var Szilagyi enig og tilføjede:

"Han har helt sikkert stadig brug for at arbejde med sig selv, især i forsvaret. I angrebet har han det hele. Han har forståelse for spillet, et godt skud og en god én-mod-én." Fortalte Viktor Szilagyi ifølge håndboldmediet ’Handball-World’.

Selvom Elias Ellefsen er en ganske ung spiller, der netop er kommet til en af de absolut bedste håndboldklubber i verden, så er han ikke bleg for at komme med kommandoer til sine mere erfarne holdkammerater. 

"Det så man også til træning, hvor han dirigerede sine holdkammerater, som han skulle som playmaker. Han har vist, at han er en forstærkning."

Elias Ellefsen á Skipagøtus første officielle kamp for Kiel var han med til at vinde den tyske Super Cup over Rhein-Neckar Løwen. Her leverede den færøske playmaker to scoringer.

Kiel har efterfølgende vundet de to første Bundesliga-kampe, hvor den færøske playmaker har været en central del af holdet i begge kampe.

Kiels næste kamp er søndag mod Wetzlar.