Fuld gevinst i seks forsøg: Danmark har indtil nu gjort rent bord mod Færøerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fuld gevinst i seks forsøg: Danmark har indtil nu gjort rent bord mod Færøerne
Joakim Mæhle kom på tavlen ved seneste indbyrdes møde
Joakim Mæhle kom på tavlen ved seneste indbyrdes mødePhoto by Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Tager man et hurtigt kig ned i historiebøgerne, er der næppe tvivl om, hvordan tirsdagens landskamp mod Færøerne kommer til at forløbe.

Seks gange har det danske herrelandshold krydset klinger med Færøerne i en fodboldlandskamp, og det er blevet til lutter sejre over den lille nation fra Det Danske Rigsfællesskab.

Det startede med to sejre i EM-kvalifikationen i 1990 og 1991 på henholdsvis 4-1 og 4-0. Her var Danmark, ud over Færøerne, i gruppe med Jugoslavien, Nordirland og Østrig i kampen om at komme til EM i Sverige i 1992.

Danmark missede kvalifikationen, men fik chancen for at overtage krigsramte Jugoslaviens plads. Det endte som bekendt i den helt store eventyrfortælling, da Danmark i sommeren 1992 kunne løfte trofæet som europamestre.

Næste fodboldmøde med Færøerne var i 2000, hvor Danmark vandt med 2-0, og herfra gik der 20 år indtil næste møde. Det var i en venskabskamp i 2020 på MCH Arena i Herning med en dansk storsejr på 4-0.

I 2021 blev jagten sat ind på en billet til VM i Qatar året efter, og Danmark havnede i samme kvalifikationsgruppe som Færøerne. Her vandt Danmark snævert med 1-0 i Thorshavn, mens Færøerne i det omvendte opgør stak en kæp i hjulet på en suveræn dansk stime.

I Parken vandt Danmark med 3-1, men Færøernes mål efter 89 minutter var det første, som Kasper Schmeichel og Danmark indkasserede i hele kvalifikationen, hvor der blot manglede en kamp mod Skotland efter hjemmekampen mod Færøerne.

Det var den niende sejr ud af ni mulige i kvalifikationsgruppen for Danmark, men den færøske reducering til 1-2 efterlod en rasende Kasper Schmeichel, der fik sin stime brudt.

Muligheden for at gøre komplet rent bord i VM-kvalifikationen røg i vasken i den sidste kamp ude mod Skotland, hvor et reservespækket landshold skuffede og tabte 0-2 i Glasgow. Danmarks VM-billet var dog allerede sikret en måned inden de to sidste kampe.

Det syvende møde mellem Danmark og Færøerne venter altså tirsdag aften på Brøndby Stadion. Den testkamp varmede Færøerne op til med en 4-0-sejr fredag over Liechtenstein, og det var færingernes første sejr i halvandet år efter 12 kampe i træk uden sejr.

Danmark spillede imidlertid 0-0 mod Schweiz i en kold og chancefattig affære i Parken lørdag aften. Det ændrer dog ikke på Danmarks favoritværdighed til opgøret, der kan give den syvende sejr af syv mulige mod færingerne.