Franske spillere afviser svensk kritik: "Sidste år ville dommerne at Danmark vandt"

Prandi scorer sit omdiskuterede mål.
Prandi scorer sit omdiskuterede mål.Profimedia
Efter den skandaleombruste kamp fredag, hvor Sverige røg ud på kontroversiel maner, mere præcist da Elohim Prandi ikke havde en fod på gulvet, da han satte sin sensationelle scoring ind, har svenskerne været på den høje klinge og indgivet protest, der dog ikke er blevet imødekommet af EHF.

Blandt andet har målmand  Andreas Palicka brokket sig over dommernes fortolkning af EHFs egne regler, såvel som at Felix Claar slet og ret har påstået, at dommerne i de sidste minutter ønskede, at Frankrig skulle vinde. Ikke blot på grund af Prandis scoring, men også Jim Gottfridsson forinden fik annulleret en scoring for skridt. En kendelse, der rigtigt nok virkede meget tynd.

Men det giver de danske finalemodstandere ikke meget for, selvom de forstår svenskernes ærgrelse.

"Jeg tror også, at jeg havde været vred, hvis det var mig. Men jeg var glad i går, og jeg er glad i dag. Det var en hændelse i kampen, og jeg har egentlig ikke så meget at sige," fortæller Prandi ifølge Expressen.

Han siger i samme ombæring, at han selv mener, at han havde en fod på gulvet, og at det også er det, han ser på TV-billederne.

Opbakning får han fra den franske superstjerne Dika Mem, hvis fravær i begyndelsen af anden halvleg var stærkt medvirkende til, at Sverige kom så flot tilbage i kampen.

"Da vi var i finalen sidste år (ved VM, red.), ville dommerne have, at Danmark skulle vinde. Men de kan tro, hvad de vil. Jeg forstår ærgrelsen, og lige efter sådan et nederlag løber alle mulige tanker gennem hovedet på en, fordi man er så forbandet rasende," siger Mem inden finalen, der spilles 17.45 søndag eftermiddag.

Dommerne ved sidste års VM-finale, som Danmark vandt med 34-29 over Frankrig, var det meget omdiskuterede, makedonske dommerpar Gjorgji Nachevski og Slave Nikolov, der forinden havde været gennem en større sag om matchfixing.