Optakt: Danmark på jagt  efter overraskelse mod favoriserede  engelske europamestre

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Danmark på jagt efter overraskelse mod favoriserede engelske europamestre

Danskerne har en hård, engelsk nød at knække fredag morgen, dansk tid.
Danskerne har en hård, engelsk nød at knække fredag morgen, dansk tid.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark møder fredag England i den anden kamp i gruppespillet. Efter en fin indledning med sejr over Kina, hvor de især i anden halvleg spillede fornemt, kan Lars Søndergaards tropper med et godt resultat sikre sig videre kvalifikation.

England er forsvarende europamestre, og "The Lionesses" er også blandt forhåndsfavoritterne til at vinde VM. I første kamp endte det dog efter en slatten præstation med en smal 1-0 sejr over miniputterne fra Haiti, og der er derfor umiddelbart gode chancer for de danske kvinder i dette opgør. Eller hvad?

For danskerne kom som bekendt også lidt sløvt i gang med deres første VM-deltagelse siden 2007. Amalie Vangsgaard scorede det enlige mål i slutfasen og sikrede dermed en 1-0-sejr over Kina efter en kamp, hvor de ikke havde et skud på mål før efter pausen, på trods af at have haft bolden 

Positioner under kampen mod Kina
Positioner under kampen mod KinaOpta by Statsperform

Men at spille sig ind i kampene har været et tilbagevendende tema for de rød-hvide, som nu ikke har scoret et mål i første halvleg i nogen af deres sidste fire landskampe.

Alle de tre, tidligere kampe, som Danmark har spillet mod andre, europæiske landshold er endt med nederlag, men det er bestemt også et andet hold end i 2007. 

Danskerne er rangeret som nummer 13 i verden, mens England er rangeret fjerdebedst, men på papiret er der ikke så stor forskel på de to hold, som der har været. 

På trods at den øgede kvalitet, og at man har en af verdens bedste spillere i Pernille Harder, der netop er skiftet væk fra engelske Chelsea, så er Danmark dog alligevel klare underdogs mod den engelske "supermagt", sagde Lars Søndergaard på et pressemøde inden kampen. 

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

"Vi håber, at vi kan skabe en overraskelse. Vi har fundet os til rette nu, vi har vores første kamp under bæltet og det har lettet vores nerver. Der er et VM hvert fjerde år, man får ikke mange af disse muligheder i sin karriere. Det ville være en dødssynd ikke at nyde det," tilføjede han.

Da kampen spilles i Australien kan man forvente, at hoveddelen af tilskuerne vil være på det engelske holds side, og det skal tages med i betragtningerne, at billetsalget har været rekordthøjt - så det er bestemt ikke uden betydning.

Samtidig har de flere, store profiler som f.eks. Alex Greenwood, keeper Mary Earps samt Alessia Russo, der blev matchvinder i første kamp.

Alex Greenwood fejrer Englands smalle sejr.
Alex Greenwood fejrer Englands smalle sejr.AFP

Samtidig skal man ikke tage fejl af, at England før kampen mod Haiti havde spillet en uafgjort og tabt en.

For deres form inden da var aldeles uhyggelig. Bortset fra træningskampen mod værterne fra Australien, så havde England ikke tabt en kamp siden 2021 i en stime på 31 kampe, hvor langt de fleste var sejre. 

Der er altså lagt op til en varm affære for danskerne, der dog virker til at være et hold i fin harmoni.

Kampen fløjtes i gang klokken 10.30 og kan ses på TV3 og Viaplay samt følges på Flashscore.

 

Englands form inden Haiti
Englands form inden HaitiFlashscore