Sen scoring sørger for vigtig dansk sejr i VM-premieren mod Kina

Det danske vindermål faldt i de døende minutter af kampen.
Det danske vindermål faldt i de døende minutter af kampen.COLIN MURTY/AFP
Det holdt hårdt. Meget hårdt. Men til sidst fik Danmarks kvindelandshold i fodbold en drømmestart på VM.

I den ordinære spilletids sidste minut mod Kina scorede Amalie Vangsgaard det afgørende mål til 1-0 på et hovedstød og blev kampens matchvinder.

Sejren kom i hus efter et opgør, hvor danskerne havde det svært. I første halvleg var der intet, der hang sammen, og det danske hold kæmpede med at få spillet til at flyde. Efter pausen blev niveauet løftet, og Danmark var bedre end det godt orgiserede Kina-hold.

Et par gange i anden halvleg var Danmark tæt på at komme foran, men de få hundrede danske tilskuere i den ene ende af stadion måtte væbne sig med tålmodighed. Og til sidst kom forløsningen.

Efter kampen var målscorer Amalie Vangsgaard meget begejstret for at få scoret sit første landskampsmål.

"Lige nu er det ret surrealistisk og mega fedt. Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige," fortæller Vangsgaard til TV3 efter kampen og fortsætter:

"Jeg har ventet længe på mit første landskampsmål, og man må sige, at jeg gemte det til det bedste tidspunkt"

Sejren er på det nærmeste uvurderlig for Danmark. Det er nemlig meget muligt, at netop Kina bliver den direkte konkurrent til andenpladsen i gruppe D, hvor England er storfavorit, og Haiti betragtes som svagest.