USA og Holland deler 1-1 i gentagelse af forrygende gentagelse af VM-finalen

Alex Morgan vinder en hovedstødsduel under kampen.
Alex Morgan vinder en hovedstødsduel under kampen.AFP
Den imødesete VM-gruppekamp mellem USA og Holland endte uden vinder, da de to fodboldlandshold tørnede sammen i newzealandske Wellington natten til torsdag dansk tid.

Gentagelsen af VM-finalen for fire år siden gav indikationer på, hvorfor de to tempostærke mandskaber atter tilhører favoritfeltet til verdensmesterskabet, og symptomatisk endte opgøret 1-1.

De amerikanske verdensmestre havde klart flest afslutninger, men kæmpede med at gøre chancerne store nok.

Holland tog føringen i det 17. minut, da Jill Roord fra kanten af feltet hakkede bolden fladt i kassen.

KampstatistikOpta by Stats Perform

USA udlignede efter lidt mere end en times spil, da anfører Lindsey Horan ugeneret fik lov til at heade bolden i mål efter et hjørnespark.

Siden fik USA bolden i mål igen, men der var vinket for offside. Amerikanerne havde også et forsøg, som en hollandsk markspiller måtte redde på målstregen.

"Vi er lidt skuffede over vores spil i første halvleg, men vi fik rettet op på det, lagde pres på Holland og skabte mange chancer," siger den amerikanske målscorer ifølge AFP.

Trods pointtabet kan USA glæde sig over, at holdets vanvittige VM-stime lever videre.

Man skal stadig tilbage til VM-finalen 2011, hvor USA tabte til Japan efter straffespark, for at finde det seneste VM-nederlag til de amerikanske kvinder.

USA har vundet de seneste to verdensmesterskaber og har i alt vundet fire ud af otte verdensmesterskaber i FIFA-regi.