Spanien vinder Nations League over Kroatien i straffesparks-gyser

Spanien vinder Nations League i straffesparks-gyser
Spanien vinder Nations League i straffesparks-gyserAFP
Real Madrids Dani Carvajal blev den helt store helt for Spanien, da han satte det afgørende spark ind, da Spanien vandt Nations League over Kroatien i en dramatisk straffesparks-afgørelse efter at den ordinære - og forlængede spilletid var endt målløs.

Da de to nationer mødtes i kvartfinalen ved EM i 2021, gav de to hold publikum en vanvittig underholdende aften, hvor festfyrværkeriet allerede blev skudt i gang efter 20 minutter, da Pedri scorede selvmål. Dengang var det Spanien, der trak det længste strå med en 5-3 sejr efter forlænget spilletid, og der var tidligt indikationer på, at aftenens finale kunne gå samme vej. Specielt da Dominik Livakovic efter ni minutter var ved at give Alvaro Morata en gratis chance, da han tabte bolden for foden af angriberen fra Atletico Madrid og et par minutter efter var spaniolerne igen uhyre tætte på at tage føringen, da Gavi skød lige forbi stolpen fra kanten af feltet.

Kroaterne svarede dog fint igen efter 21 minutter, da Luka Modric med en ren sukkerbold spillede Andrej Kramaric fri, men Rodri nåede tilbage i sidste øjeblik og fik afværget skuddet fra kroaten. Modric, der spillede for at opnå sin første titel med Kroatien, var i sit sædvanligt forrygende spillehumør, som da han efter 29 minutter lagde en lækker skruet aflevering i retning af Ivan Perisic, hvis hovedstød fra lang afstand blev reddet forholdsvist komfortabelt af Unai Simon.

Spillernes karakterer
Spillernes karaktererFlashare

Kroaterne opererede som sædvanligt med et defensivt udgangspunkt, men skabte ofte disse temposkift, som virkelig gjorde ondt på det spanske forsvar, som f.eks efter 35 minutter, da Matteo Brozovic fuldstændig drev gæk med Gavi dybt inde i det spanske felt, men hans diagonalaflevering på tværs af feltet fandt desværre for kroaterne ingen medspillere.

Kroaterne startede anden halvleg som de havde sluttet den første med masser af angrebsiver, og lyst til at udfordre det ellers solide spanske forsvar. Og det var lige ved at give pote fem minutter efter pausen, da Perisic leverede et flot indlæg på tværs af feltet, som endte for fødderne af Josip Juranovic, som sparkede bolden tæt forbi fjerneste stolpe.

Men mens kroaternes direkte stil ofte var en stor udfordring for det spanske forsvar, så lurede de snu spaniere på præcis det rigtige tidspunkt at stikke sablen ind i den kroatiske tyr, som f.eks efter 57 minutter, da Marcos Asensio nåede højest til et indlæg efter lynhurtigt spansk opspil, men bolden gik centimeter over kassen.

Kroatien - Spanien
Kroatien - SpanienFlashare

Det lignede mere og mere forlænget spilletid, da kræfterne gradvist syntes at gå ud af begge hold efter en lang sæson. Men spanierne var tæt på at stjæle sejren syv minutter før tid, da et fladt spansk indlæg endte for fødderne af Ansu Fati, det trykkede af med det samme, Livakovic var prisgivet, men allesteds-nærværende Perisic sparkede væk på stregen.

I den forlængede spilletid var det først Kroatien, der havde chancen for at bringe sig foran efter 100 minutter, da Mateo Kovacic spillede den indskiftede Lovro Lajer fri, men spaniernes granvoksne forsvarer Nacho nåede tilbage i tide og fik tacklet. Også spanierne havde chancen for at tage føringen, da riposten fra Asensio’s langskud faldt hen for fødderne af Dani Olmo , der fra kort afstand fyrede bolden over mål.

2. Halvleg af den forlængede spilletid producerede ikke det forløsende mål og dermed måtte de to hold ud i straffespark. Her brændte Majer og Bruno Petkovic for kroaterne mens Aymeric Laporte brændte for spanierne, og Carvajal kunne sætte det afgørende spark i kassen.