Modige og aggressive spillere gør ny dansk landstræner optimistisk

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Modige og aggressive spillere gør ny dansk landstræner optimistisk

Andrée Jeglertz er glad for den indstilling, som landsholdet har vist.
Andrée Jeglertz er glad for den indstilling, som landsholdet har vist.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Andrée Jeglertz fik i fredags en formidabel indledning på livet som landstræner for Danmarks kvindelige fodboldlandshold.

Danmark nedlagde et af verdens bedste landshold Tyskland, og ifølge svenskeren skyldtes det modige kvinder på grønsværen.

"De turde gøre de ting, som vi havde arbejdet med på træningsbanen. Det, synes jeg, var den største sejr foruden resultatet,"siger Andrée Jeglertz.

Det, der især sprang i øjnene på de 4210 tilskuere på stadion i Viborg, var den meget aggressive og offensive tilgang, danskerne lagde for dagen.

Det var måske den største forandring i spillet i forhold til de lidt mere defensive dyder, som den nu forhenværende landstræner Lars Søndergaard stod for.

Det kom helt konkret til udtryk, da Danmark scorede til 2-0. Sofie Svava satte alt ind i et hårdt og højt pres, som betød, at tyskerne mistede bolden.

"I vores forsvar turde vi at stå ganske højt, og vi var rigtig gode i vores udgangspositioner. Vi var afklarede, og vi turde at forsvare fremad. Vi var ikke hele tiden bange for, hvad der skete bag os," siger Jeglertz.

Netop det aggressive pres havde fyldt taktikmøderne op til kampen, og det skal igen komme til udtryk i Nations League-kampen ude mod Wales tirsdag.

"Vi havde kun trænet tre gange, og vi havde kun aftalt nogle fundamentale ting. Men det var meget tilfredsstillende, at vi fik så meget ud af det, og at spillerne var modige og gjorde de ting, vi havde talt om," siger han.

Et tydeligt twist i Andrée Jeglertz' tilgang til landsholdet var, at Pernille Harder ikke længere spillede helt fremme som spidsangriber.

Lars Søndergaard insisterede længe på at benytte hende helt fremme, men nogle kritikere mente, at den største stjerne fik for lidt indflydelse på spillet.

Mod Tyskland var Pernille Harder rykket tilbage på den såkaldte 10'er-position bag frontløberen Amalie Vangsgaard, der scorede begge mål.

"Jeg har haft mange samtaler med Pernille. Når jeg sætter et hold sammen, så handler det om at maksimere og optimere de spillere, jeg har, så vi får størst mulighed for at vinde."

"Når Pernille spiller som 10'er, så har hun mulighed for at slå den afgørende aflevering. Det gjorde hun for eksempel til Amalie ved målet til 1-0. Positionen passer rigtig godt til hendes måde at spille på," siger Jeglertz.

Tirsdag venter svenskerens anden kamp som landstræner for Danmark.

"Der er gode muligheder, men Wales er et godt hold. De har løftet sig i de seneste år, så det kommer helt sikkert til at kræve en lige så god præstation som mod Tyskland," siger landstræneren.