Tvivlsom VAR-kendelse redder point til FC København mod dominerende AGF

Patrick Mortensen havde en enorm chance for at skaffe AGF de tre point.
Patrick Mortensen havde en enorm chance for at skaffe AGF de tre point.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FC København havde i søndagens sene kamp mulighed for at distancere FC Nordsjælland efter Farum-holdet led endnu et nederlag på udebane med 0-1 i Viborg. Det gjorde de også, men blot med et enkelt point fra Løvernes side.

Århusianerne løb på banen med samme opstilling som i nederlaget mod Brøndby, mens Rasmus Falk erstattede William Clem for FC København.

AGF lagde frisk fra land og troede sig foran efter bare et minut, da Mads Emil Madsen scorede fra klos hold efter smukt opspil. Men Felix Baijmo var offside i opspillet med en støvlesnude. Troede man. For senere viste det sig, at VAR havde foretaget et fejlskøn. Linjen blev ikke vist i forbindelse med situationen. Der venter nok en form for efterspil.

AGF fortsatte dominansen, og nu var der for alvor fyret op under et propfyldt Århus  Stadion. Det første kvarter var der et stort hvidt stempel på, mens FCK lavede et utal af fejl og døjede med at holde deres modstandere fra fadet.

Vi skulle en halv time ind i kampen, før FCK havde deres første afslutning, hvor Viktor Claesson sparkede bolden langt op på tribunen. AGF fortsatte med at have boldbesiddelse, men de producerede heller ikke mange chancer.

Stillingen holdt til pausen, men AGF kunne klart være utilfredse med stillingen. I pausen udskiftede Jacob Neestrup Diogo Goncalves for Jordan Larsson, mens Andreas Cornelius erstattede en blodfattig Haraldsson.

Der gik dog kun kort tid, så måtte Cornelius igen forlade banen med en skade. Hårdt for den efterhånden noget skrøbelige angriber.

Kampen blev mere jævn efter pausen, men AGF viste fortsat flest tænder, mens det taktiske oplæg åbenlyst blev forstyrret for FCK af Cornelius' bratte exit.

Deres offensiv blev i hvert fald ikke styrket af det, og Mohamed Daramy blev ved med at forholde sig usynlig over for en storspillende Tobias Mølgaard. AGF havde også stadigt svært ved at skabe chancer.

Efter 72 minutter måtte Bisseck i to omgange afværge tæt spil omkring AGFs mål, og derefter kom Mikkel Duelund på banen i stedet for Nicolai Poulsen. Få minutter efter var AGF for anden gang i kampen utroligt tæt på at komme foran, men en kombination af Patrick Mortensens manglende skarphed og især Kamil Grabara puma-reflekser reddede FCK.

Den resterende del af kampen var det fortsat AGF, der sad på spillet, men FCK fik afværget anlæg til flere store chancer.

FCK slipper afsted fra Århus med et point i banken og en to-points afstand, mens AGF må se Viborg på tredjepladsen distancere sig.