FC Nordsjælland jokker i spinaten med 0-1 i Viborg og giver FCK guld-fordel

Viborg fejrer kampens enlige scoring fra Nicolas Burgy.
Viborg fejrer kampens enlige scoring fra Nicolas Burgy.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland er bare ikke gode nok på udebane i denne sæson, og det udnyttede Viborg til at sætte en kæp i hjulet på nordsjællændernes guldambitioner. De vandt nemlig med 1-0 efter en kamp, hvor gæsternes manglende kynisme foran mål resulterede i et pointtab, der kan vise sig at blive fatalt for dem og en afgørende fordel for FC København, der senere møder AGF.

FC Nordsjælland kæmper en hård kamp for at holde trit med FC København i toppen af ligaen, og forud for københavnernes opgør mod AGF i Århus kunne FCN, der var et point bagved FCK, skaffe sig et momentant forspring, hvis de vel at mærke kunne slå Viborg på fremmed græs.

Et projekt, de ikke har været gode til i denne sæson, hvor de ikke har kunnet trække en sejr i de seneste syv kampe på udebane. De så dog længe ud til at have gode chancer for netop dette på Viborg Stadion

FCN satte sig nemlig meget på sagerne i første halvleg, og de havde flere fine chancer for at bringe sig foran, mens Viborg måtte kæmpe med arme og ben for at holde de letfodede Farum-spillere fra fadet. De holdt dog stand til pausen efter en halvleg, hvor Lucas Lund Pedersen gjorde sig fornemt bemærket i værternes mål.

Efter pausen var der lagt op til et stormløb fra gæsternes side, og Ernest Nuamah var tæt på, da han afsluttede på stolpen. I stedet skulle kampbilledet dog ændre sig til Viborgs fordel.

Viborg kom således foran på en scoring af Nicolas Burgy efter 56 minutter, da forsvarsspilleren kom først i det lille felt og kunne passere Andreas Hansen i FCN-målet. Et kvarter senere sendte Renato Junior bolden i nettet efter et hurtigt VFF-kontrastød, men han var i en gigantisk offside, så målet blev fuldt korrekt underkendt.

FCN pressede godt på for at skaffe sig en udligning, men det resulterede ikke i nogle synderligt store muligheder, men derimod en del frustrationsfrispark, mens Viborg var lykkelige over at kunne overlade initiativet til deres ineffektive modstandere.

De kunne dermed lige så stille lade kampen, der trods alt bød på syv minutters overtid, køre til ende, og de har nu skaffet sig et fint hul til deres konkurrenter om at få bronze, mens FCN må afvente resultatet i Århus, før de kan sige, om denne spillerunde har været en decideret katastrofe for deres gulddrømme.