Silkeborg leverer imponerende kamp og blæser FC København ud af Parken

Silkeborg har for alvor fundet formen.
Silkeborg har for alvor fundet formen.Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det startede enormt skidt for Silkeborg, men Søhøjlandets helte gav aldrig op og udviste stor effektivitet og kynisme, hvilket gav dem alle tre point.

Silkeborg var egentlig kommet fint i gang med kampen, hvor de udviste mod, når de var i boldbesiddelse.

Allerede efter fire minutter kiksede det modige Silkeborg-opspil dog, og det blev straffet. Mohamed Elyounoussi fandt nemlig Roony Bardghji, som med en kølig yderside gjorde det til 1-0.

Roony Bardghji jubler efter scoringen
Roony Bardghji jubler efter scoringenMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Selvom Silkeborg var startet kampen bedst, så fik FCK kæmpet sig ind i opgøret efter scoringen. Silkeborg så lidt usikre ud i deres boldomgang efter scoringen.

Silkeborg havde svært ved at få sat spillet sammen, mens FCK havde optræk til flere muligheder, men uden at skabe de helt store chancer. Gæsterne kom dog bedre med i takt med, at halvlegen skred frem.

Det lignede længe, at de to hold skulle gå til pause med FC København som førerhold. Sådan gik det dog ikke. For i første halvlegs overtid fik Pelle Mattsson kæmpet bolden over stregen efter et indlæg, og derfor kunne de Silkeborg gå i omklædningsrummet med en udligning i bagagen.

Silkeborg havde efter scoringen før pausen fået blod på tanden, og når man samtidig har en brandvarm angriber i Alexander Lind, så kan det give mål.

Det var lige præcis, hvad det gjorde efter 57 minutters spil. En lang bold fra Robin Østrøm blev farlig, da Lind vandt sin direkte duel med Nicolai Boilesen og efterfølgende sikkert sparkede bolden ind bag Kamil Grabara. Det var Linds fjerde mål i de sidste fire kampe.

Silkeborg-spillerne jubler efter sejren
Silkeborg-spillerne jubler efter sejrenMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Efter at være kommet foran fortsatte Silkeborg med at presse på, og her var det kun en stærk FCK-keeper, der gjorde, at Silkeborg ikke kom yderligere foran.

I det 71. minut kunne Grabara dog ikke forhindre Silkeborg i at komme på 3-1. Et afrettet skud fra Stefan Thordason fandt vej til Callum McCowat, som kunne heade bolden i mål til 3-1.

Spillerkarakterer
SpillerkaraktererFlashscore

Herefter sad FCK klart mest på bolden, mens Silkeborg stillede sig længere tilbage på banen forsvare føringen. De københavnske værter forsøgte i slutminutterne at fremprovekere en scoring, men Silkeborg var godt organiseret og tillod ikke de store chancer.

Efter fem minutters overtid blev kampen fløjtet af, og Silkeborg kunne for første gang i 17 år vinde en Superligakamp i Parken.