FCK slår OB trods teenage-vidunderscoring

Martin Hansen spillede en stor kamp, men kunne ikke forhindre et sent nederlag.
Martin Hansen spillede en stor kamp, men kunne ikke forhindre et sent nederlag.Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Efter en perfekt start på sæsonen var det OBs tur til at udsættes for FC Københavns ganske velsmurte maskine. Den knasede dog noget undervejs, men en sen scoring af Achouri sikrede FCK sejren.

Træner Jacob Neestrup havde rystet posen i forhold til tirsdagens kamp mod Sparta Prag, og derfor startede William Clem, Elias Achouri, Orri Óskarsson og Viktor Claesson inde, såvel som at Nicolai Boilesen var tilbage efter sin slemme knæskade.

Gæsterne var som bekendt uden Emmanuel Sabbi, der netop er skiftet til Le Havre.

FCK kom bedst ud, og havde allerede fået noteret sig for to afslutninger efter tre minutter.

Men OB kom hurtigt ind i kampen,og fik i flere omgange kombineret sig godt rundt om FCKerne.

Efter et kvarter havde Bashkim Kadrii en god chance, som han sparkede forbi den fjerne stolpe.

Det følgende minut burde Orri Oskarsson have bragt Løverne foran, da han gjorde Kadrii kunsten efter og i ellers fri position overplacerede sin afslutning.

Men efter 26 minutter var det snublende tæt på en føring til hjemmeholdet, da Sven Köhler nær rettede et indlæg fra Hachouri ind bag keeper Martin Hansen.

Han reddede dog sin nye holdkammerat, men så ud til at pådrage sig en skade i sekvensen.

Med fem minutter igen af første halvleg brændte Orri Oskarsson en endnu større chance, da han helt fri og midt for mål helkiksede på et laser-indlæg fra Roony Bardghji i højre side. En frygtelig afslutning af en islænding med utur.

Kort forinden havde Köhler testet målmanden i den rigtige ende med et tordenhug, som Grabara havde stort besvær med.

Kampen var derfor målløs ved pausen trods de mange chancer.

Drømmemål dæmpede Parken

FCK kom igen bedst ud på plænen, og især den indskiftede Elyounoussi, der havde erstattet en  lidt vævende Bardghji var i hopla sammen med Achouri på den modsatte kant.

Men så smed Charly Nouck ellers en kold spand Albani i hovedet på de Carlsbergklædte hjemmefans.

Efter en forrygende dribletur diagonalt gennem FCKs felt satte han bolden køligt uden om Grabara. Et fremragende første mål i sæsonen af den 19-årige.

Kort efter skød Jordan Larsson nært over OBs mål, men han var offside i situationen.

Diogo Goncalves affyrede i det følgende opspil et projektil fra distancen, som Martin Hansen flot pillede brodden af.

Værterne havde svært ved at producere åbne chancer, men med et kvarter igen producerede Jordan Larsson en genialitet, da han på en hælflugter tvang Hansen til endnu en klasseredning.

På det følgende hjørne revnede det så for OB. Lukas Lerager steg flot til vejrs og dirigerede bolden i fjerneste hjørne.

FCK jagede nu alle tre point som vilde, mens OB gik i overlevelses-modus.

Der gjorde de såmænd en god figur, men da uret rundede de 90 minutter kom FCK på sejrskurs.

En afrettet afslutning uden for feltet af Achouri snød Martin Hansen totalt, og dermed stod det 2-1.

Sejrsmålet af Achouri fejres
Sejrsmålet af Achouri fejresMartin Sylvest/Ritzau Scanpix

Trods et sidste, desperat OB-pres skete der ikke mere i kampen, og FCK har dermed nu maksimumpoint efter fire kampe.