La Liga 2023-2024: La Liga-start, kampprogram, gennemgang og startopstillinger

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

La Liga 2023-2024: La Liga-start, kampprogram, gennemgang og startopstillinger

Det gik allerede hedt for sig i pre-season-kampen mellem Real Madrid og Barcelona i slutningen af juli.
Det gik allerede hedt for sig i pre-season-kampen mellem Real Madrid og Barcelona i slutningen af juli.AFP
Fredag den 11. august 2023 starter La Liga den nye sæson med kampen Almeria vs Rayo Vallecano. Flashscore forbereder dig til den nye sæson i Spaniens bedste række med info om sæsonstart og kampprogram. Fans kan se frem til en klassisk duel mellem FC Barcelona og Real Madrid. Eller vil Diego Simeones Atletico være med i kampen igen?

La Liga 2023-24: Barcelona og Real begynder på udebane

Kampdag 1 i den nye La Liga-sæson starter fredag den 11. august med to aftenkampe. De forsvarende mestre fra Barcelona lægger ud søndag aften (21:30) mod Getafe. Aftenen før på samme tid står udfordrerne fra Real Madrid over for en svær opgave på udebane mod Athletic Bilbao lige i starten. Atletico Madrid byder Granada velkommen mandag, også kl. 21.30.

Den komplette 1. spillerunde på et øjeblik:

La Liga starter: 1. kampdag
La Liga starter: 1. kampdagFlashscore

La Liga kampprogram 23/24 & optakt: Foreløbig afgørelse i "El Clasico"?

"Clasico" kommer sandsynligvis ikke til at afgøre mesterskabet direkte i år. På 11. spillerunde er FC Barcelona værter, inden et topopgør kan finde sted på Bernabeu på 32. spillerunde, seks kampe før sæsonafslutningen.

Bellingham er Reals transferkonge
Bellingham er Reals transferkongeAFP

Med nye kræfter, anført af Jude Bellingham (800 millioner i transfersum), vil Real Madrid gerne udfordre catalanerne igen i denne sæson. Frem for alt skal der kompenseres for afgangen af Karim Benzema, som flyttede til ørkenstaten som forløber for udvandringen til Saudi-Arabien. På midtbanen, derimod, kan Carlo Ancelotti indlede en ny æra. Vil Bellingham, Aurelian Tchouameni og Federico Valverde overtage styringen fra veteranstjernerne Toni Kroos og Luka Modric?

Barcelonas kongetransfer er derimod tyskeren Ilkay Gündogan, som kom gratis fra Manchester City. Hans erfaring skal løfte de unge Pedri og Gavi til et nyt niveau, så de igen kan konkurrere i Champions League. Derudover har de med Frenkie de Jong fået endnu en verdensklassespiller til midterforsvaret. På den offensive side forventes Robert Lewandowski at gøre arbejdet, mens Ousman Dembele sandsynligvis forlader klubben.

Hvor godt passer Gündogan ind i Barcelona?
Hvor godt passer Gündogan ind i Barcelona?AFP

Hvis mesterskabet stadig er på spil på den sidste spilledag, skal Xavis hold spille en svær udekamp i Sevilla, mens Real tager imod deres byrivaler Betis på hjemmebane.

Se det fulde La Liga-program 23/24

Den tredje styrke bliver sandsynligvis igen Atletico Madrid, anført af stjernetræneren Diego Simeone, som ønsker at opfylde sin kontrakt frem til 2024. Madrilenerne har hentet Antoine Griezmann tilbage permanent, men bortset fra det har der ikke været nogen nævneværdig bevægelse på transfermarkedet indtil videre. Simeones hold er dog altid kendetegnet ved sin evne til at spille godt sammen. Efter en ret skuffende 2022/23-sæson er "Los Colchoneros" højst outsidere til titlen. Men man skal aldrig afskrive dem, som fortiden har vist.

La Liga-tabel 2022/23 og holdene i Europa i 23/24-sæsonen

Der var ikke meget spænding i sidste sæson. Titelkampen så ud til at være afgjort senest på 23. spillerunde, da Real ikke formåede mere end 0-0 hos Betis Sevilla, og Barcelona samtidig trak fra til ni point med en 1-0-hjemmesejr over Valencia.

La Liga-tabellen 2022/23
La Liga-tabellen 2022/23Flashscore

Mester: FC Barcelona

Champions League-deltagere: FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad, Sevilla FC (Europa League-vindere)

Europa League-deltagere: FC Villarreal, Betis Sevilla

Conference League-deltagere: Athletic Bilbao (Osasuna blev udelukket fra 2013/14-sæsonen som det syvendeplacerede hold i tabellen på grund af matchfixing)

Oprykkere: FC Granada, UD Las Palmas, Deportivo Alaves