Se Superligaens spillere ved U21-EM: AGF-stjerne og Brøndby-duo

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Se Superligaens spillere ved U21-EM: AGF-stjerne og Brøndby-duo

Yann Aurel Bisseck har været en stor profil i Superligaen siden skiftet til AGF i sommeren 2021.
Yann Aurel Bisseck har været en stor profil i Superligaen siden skiftet til AGF i sommeren 2021.Profimedia
Når årets U21-EM løber af stablen er der tre Superliga-spillere med, selvom Danmark ikke deltager i turneringen.

Årets U21-EM står for døren. Onsdag aften skydes herligheden, der foregår i Rumænien og Georgien, i gang, og selvom det desværre bliver uden dansk deltagelse efter en fejlslagen kvalifikation, er der ikke desto mindre Superliga-deltagelse ved turneringen.

Således er tre spillere, der til daglig har sin gang på danske græsplæner, udtaget til turneringen, og herunder kan du se, hvilke spillere der er tale om.

Den første er efter alt at dømme meget snart fortid i Superligaen. For tyske Yann Aurel Bisseck har siden skiftet til AGF i sommeren 2021 taget den bedste danske række med storm. Den store og stærke midtstopper, der i første omgang kom til på en lejeaftale, som sidenhen blev permanent, sættes i disse dage i forbindelse med et skiftet til mægtig Internazionale, der altså tidligere på måneden stod i Champions League-finalen.

Den tyske AGF-profil har været fast mand og en stor profil på Ceres Park i de to forgangne sæsoner, og i denne sæson blev det også til otte pladser på rundens hold i Superligaen. Med de flotte præstationer i det østjyske har tyskeren, der har camerounske rødder, også fået en plads på det tyske U21-landshold.

Her har Bisseck i alt spillet fem kampe, og han forventes at få en plads i den tyske startopstilling, når de torsdag åbner turneringen med et opgør mod Israel. De to øvrige hold i tyskernes gruppe er England og Tjekkiet, hvorfor den tyske U21-landstræner Antonio Di Salvo utvivlsomt vil forvente videre avancement af sit stærke tyske mandskab, der inkluderer navne som Josha Vagnoman, Kevin Schade og Youssoufa Moukoko, der alle allerede har fået debut på det tyske A-landshold.

Sebastian Sebulonsen kommer formentlig til at spille overfor en stærk spiller som Amine Gouiri.
Sebastian Sebulonsen kommer formentlig til at spille overfor en stærk spiller som Amine Gouiri.Profimedia

De to øvrige Superliga-deltagere ved årets U21-EM spiller begge i Brøndby IF, og er begge med for det norske U21-landshold. Både højrebacken Sebastian Sebulonsen og offensivspilleren Håkon Evjen er således med blandt Leif Gunnar Smeruds 23 udvalgte nordmænd.

Sidstnævnte har ellers allerede fået sin debut på A-landsholdet, endda for tre år siden, men den 23-årige offensivspiller har ikke for alvor fortsat den udviklingskurve, der tidligere i karrieren var lagt op til. Evjen er dog en erfaren mand i U21-regi, hvor det er blevet til hele 20 landskampe og en enkelt scoring.

I den anden ende af banen finder vi sidste Superliga-deltager, nemlig Evjens holdkammerat på Vestegnen, den jævnaldrende Sebastian Sebulonsen. Særligt i foråret fik Sebulonsen vist sig flot frem med flere gode optrædener, og nu skal backen så forsøge at imponere i Rumænien og Georgien.

Også Sebulonsen er særdeles velbevandret på U21-niveau, hvor nordmanden har spillet 16 kampe og scoret en enkelt gang. Sebulonsen og Evjen skal i første omgang forsøge at bide skeer med det schweiziske U21-landshold, før de senere i gruppespillet står overfor mægtige Frankrig og Italien.

Det bliver således lidt af en manddomsprøve for Evjen og Sebulonsen, der kan se frem til at møde spillere som Milans Pierre Kalulu, Nices Khéphren Thuram og Rennes-profilen Amine Gouiri, såvel som den italienske stjernetrio Sandro Tonali, Giorgio Scalvini og Fabio Miretti.