Optakt: FC København tager imod FC Nordsjælland til højdramatisk guldduel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: FC København tager imod FC Nordsjælland til højdramatisk guldduel

Både FCN og FCK har øjnene rettet mod trofæet, men holdene trues bagfra og et enkelt fejltrin kan få betydning.
Både FCN og FCK har øjnene rettet mod trofæet, men holdene trues bagfra og et enkelt fejltrin kan få betydning. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Superligaen spidser til, og det er nu, at sejrene kan blive afgørende og nederlagene kan blive fatale.

Superligaens 28. spillerunde bliver afsluttet med manér, når de to guldduellanter fra FC København og FC Nordsjælland tørner sammen i Right to Dream Park mandag aften.

Indbyrdes opgør

FC København må have et lille mentalt overtag på FC Nordsjælland efter torsdagens dramatiske semifinale i pokalturneringen, hvor FCK gik videre efter en 5-3 sejr, hvilket betyder, at FCK skal spille pokalfinale mod AaB.

I Superligaen i denne sæson har FCK og FCN hver især slået hinanden en gang og spillet en uafgjort. Nu mødes de så i den sidste indbyrdes duel, som meget vel kan få betydning for mesterskabet.

Kampen spilles på Right to Dream Park, hvilket kan give FCN en lille fordel. Holdet fra Farum er nemlig et af de bedste hjemmehold i Superligaen og har hentet 29 point i 13 kampe på eget kunstgræs.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Selvom de to mandskaber topper tabellen i Superligaen, så har begge hold smidt en del point i den seneste tid.

FC København tabte i sidste weekend på hjemmebane til ærkerivalerne fra Brøndby. Derfor er hovedstadsklubbens seneste sejr i Superligaen, da de slog Viborg hjemme i midten af april. Semifinalesejren kan dog meget vel være et signal om, at FCK er på vej tilbage på sporet.

Heller ikke FC Nordsjælland har været for godt kørende i Superligaen. I sidste weekend tabte de til AGF på hjemmebane. Kigger man på de seneste fem kampe, så er FCN det absolut dårligste hold i Mesterskabsspillet, hvor det kun er blevet til fire point.

Hold øje med disse to spillere

Der var mange defensive fejl, der kostede FCN dyrt i pokalsemifinalen. En af de ting, der dog fungerede ret så godt, var det høje pres, som nordsjællænderne lagde i perioder af kampen. Hvis de forsøger sig med det igen, så vil Mohamed Diomande få en vigtig rolle, idet hans løbepensum og erobringsevne kan forstyrre FCK’erne meget.

Vavro og Diomande
Vavro og DiomandeMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Denis Vavro skal spille en god kamp for FCK, der kommer til at have en ny forsvarskonstellation i kampen mod FCN. Davit Khocholava er skadet og Valdemar Lund afsoner karantæne. Derfor bliver det vigtigt for FCK, at Vavro tager dirigentstokken i forsvaret og guider sin stopper-makker, som meget vel kunne blive Kevin Diks.

Skader og karantæner 

FCK:

Andreas Cornelius – skade

Davit Khocholava – skade

Carlos Zeca – skade

Valdemar lund – karantæne  

FCN:

Martin Frese – tvivlsom

Du kan følge kampen her.