Optakt: AC Horsens er presset til point i kampen mod FC Midtjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: AC Horsens er presset til point i kampen mod FC Midtjylland

Horsens har kniven for struben.
Horsens har kniven for struben.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der mangler ikke spænding i dette års Superliga, hvor AC Horsens søndag skal på besøg hos FC Midtjylland og kæmpe for at komme op over nedrykningsstregen igen.

AC Horsens har været som forvandlet siden Superligaen startede efter vinterpausen. Desværre for østjyderne har det været en skidt forvandling. Ved vinterpausen var AC Horsens en af kandidaterne til mesterskabsspillet, men nu er de i overhængende fare for at rykke ned. FC Midtjylland er i gang med at pynte på sæsonen og kan stadig nå at sikre deltagelse i europæisk fodbold.

Indbyrdes opgør

AC Horsens er presset bagfra i tabellen, så en sejr over FCM er nødvendig, men de finder ikke trøst i at kigge på resultaterne fra de seneste opgør. Horsens har nemlig ikke slået FC Midtjylland siden 2020. I de tre tidligere opgør på sæsonen er det endt med to sejre til holdet fra Herning og en enkelt uafgjort.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

FC Midtjylland har været ganske skarpe i kvalifikationsspillet, hvor det er blevet til 13 point i seks kampe. Midtjyderne tabte dog i seneste spillerunde til Lyngby, som kæmper for overlevelse, hvilket gør, at OB er kommet lidt tættere på at true ’Ulvenes’ syvendeplads.

Det er dog et ekstremt formsvagt Horsens-hold, der gæster MCH Arena søndag. Horsens har blot formået at hente fem point i de seneste ti kampe, hvilket er dårligst af alle i hele Superligaen. Senest tabte de hele 4-0 til AaB, som netop jagter Horsens. Horsens kan med et uafgjort resultat komme op over nedrykningsstregen igen, men er lige nu under AaB med en dårligere målscore.

Disse spillere skal du holde øje med 

Gustav Isaksen blev pakket godt og grundigt sammen i seneste weekend mod Lyngby. Han kan derfor meget vel have noget at bevise i kampen mod AC Horsens. Den dygtige kantspiller har lavet 13 mål i denne sæson, og han scorede da også sidst de to klubber tørnede sammen.

Gustav Isaksen
Gustav IsaksenMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

AC Horsens har indkasseret rigtig mange mål i løbet af sæsonen. Hele 52 mål på 28 kampe, hvilket svarer til 1,8 mål indkasseret pr. kamp. I kampen mod Midtjylland får de brug for at holde midtjydernes offensiv nede, og det kommer sandsynligvis til at kræve en stærk præstation af den kroatiske målmand Matej Delac.

Matej Delac
Matej DelacBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Skader og karantæner

FCM:

Joel Andersson – skade 

Emam Ahsour – skade 

ACH:

Jacob Buus – skade 

Simon Makienok – skade