Lyngby tager tre points og skaber ny spænding i nedrykningsdramaet

Lyngbyspillerne jubler efter en scoring
Lyngbyspillerne jubler efter en scoringMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vigtigheden af dagens opgør mellem Lyngby og FC Midtjylland var til at tage at føle på. Hjemmeholdet i forhold til den overhængende nedrykningsfare og gæsterne for at redde en smule ansigt med en mulighed for en europæisk kvalifikationskamp, der vil være et lille plaster på det store sår som dette års Superliga har været for uldjyderne

Umiddelbart inden kampen havde Lyngby fået meldingen om at AaB havde banket Horsens med 4-0. Om det var medvirkende til den hæsblæsende start er uvist, men Lyngby kom ud til kampen som skudt ud af en kanon. Allerede inden der var spillet to minutter, stod der 1-0 til hjemmeholdet.

Flashscores karakterer
Flashscores karaktererFlashscore

Gytkjær slog et fantastisk indlæg fra højrekanten, der gik hele vejen igennem feltet og via Kolbeinn Finnsson endte bolden hos Tochi Chukwuani, der gav hjemmeholdet en drømmestart.

Efter den gode Lyngby-start fik hjemmeholdet og deres fans en kold klud i ansigtet, små 10 minutter senere. Et frispark fra Midtjyllands venstre side blev slået helt perfekt fra Gustav Isaksen og fra 11 meter steg Stefan Gartenmann uimodståeligt til vejrs og headede udligningen ind.

Herefter var der gode tilbud i begge ender. Midtjylland med de største muligheder, mens Lyngby måtte nøjes med at være tæt på. Tæt på var de også efter en halv time, men VAR konkluderede korrekt, at der var offside inden Lyngby sendte bolden i nettet.

Sævar Atli Magnússon fik bragt hjemmeholdet foran igen. Lucas Hey brød bolden,drev den fremad over 60 meter og fra kanten af feltet blev islændingen spillet fri til scoring. Trods et begyndende midtjysk pres mod slutningen af halvlegen, forblev stillingen 2-1 til Lyngby efter 45 minutter.

Statistik efter 45 minutter
Statistik efter 45 minutterFlashscore

Indledningen på 2. halvleg blev lidt stop and go. Af flere omgange måtte flere spillere have behandlinger for hovedskader. Dermed kom ingen af holdene for alvor ud og fik trykket modstanderen i bund fra start.

I det hele taget virkede det som om 2. halvleg var meget længe om at komme i gang. Det var langt mellem de spillemæssige snaps, og begge trænere forsøgte kontinuerligt at få det taktiske overtag uden held.

Hvad der manglede i flot fodboldspil var der dog af spænding og intensitet. Efterhånden som tiden gik, blev det mere og mere udtalt, hvor vigtigt en sejr ville være for Lyngby, der reelt ikke kunne bruge uafgjort til noget.

Lyngby trak sig naturligt lidt tilbage til sidst i kampen, hvilket gave FCM boldovertaget, men uden at det for alvor blev til reelle trusler mod Mads Kikkenborg i Lyngbymålet.

Hjemmeholdet red stormen af og med sejren sparkede nordsjællænderne ny spænding ind i nedrykningsdramaet.