Målene hagler ind på FC København i denne sæson: "Det er for dårligt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Målene hagler ind på FC København i denne sæson: "Det er for dårligt"

FCK har ikke fået lukket ned for de defensive problemer.
FCK har ikke fået lukket ned for de defensive problemer.Lars Møller/Ritzau Scanpix
Hvis man skal tro ordsproget om, at en stærk defensiv vinder mesterskaber, så er FC København ikke på guldkurs i øjeblikket.

Pointmæssigt ser det rigtig fint ud, da FCK ligger i toppen af Superligaen, men målene hagler ind bag Kamil Grabara, der i de seneste otte kampe er blevet passeret 12 gange.

I den periode har FCK blot formået at holde buret rent mod 3. divisionsmandskabet Lyseng i pokalturneringen og heller ikke lørdag aften lykkedes det at holde modstanderen fra at score.

Bundholdet Vejle kom foran i Parken og kunne let have scoret yderligere, men i sidste endte vandt FCK 2-1.

Cheftræner Jacob Neestrup talte i hvert fald tre store chancer til Vejle, og det er ikke godt nok.

"Jeg er utilfreds med de chancer, vi gav væk. Det, synes jeg, var for dårligt," siger FCK-træneren.

De mange mål til modstanderne er et tema hos de forsvarende danske mestre.

"Jeg kan kun sige, at vi arbejder på det både kollektivt og på individuelt niveau, og vi håber, at vi kan se forbedringer snarest," siger Neestrup.

Han noterer sig, at FCK i flere af de store europæiske kampe paradoksalt nok har lukket bedre af end i Superligaen.

"Vi har vist det mod de bedste hold, for de bedste defensive præstationer i sæsonen er mod Bayern München i Parken, Rakow over to kampe og Sparta Prag i Parken, hvor vi gav tæt på nul og niks væk."

"AGF på udebane var også en rigtig stærk defensiv præstation, så mod mange af de bedste hold har vi vist, at vi kan det," siger Neestrup.

Venstrebacken Christian Sørensen kom ind og leverede assist til 2-1-målet mod Vejle, men han ærgrer sig også over, at gæsterne fik scoret.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil rigtig gerne holde nullet. Der er nogle ting, vi skal have kigget på og fjernet i vores defensive spil, så vi ikke lukker den slags mål ind."

"Jeg tænker, der er nogle videoklip, vi skal se inden tirsdag, så vi forhåbentlig kan få ryddet de ting af vejen, hvor vi koster mål, for det er man nødt til på det her niveau," siger Christian Sørensen med henvisning til Champions League-udekampen mod Manchester United tirsdag aften.

FC København har lukket 15 mål ind i de foreløbige 12 kampe i Superligaen, hvilket er flere end både Silkeborg, Brøndby, FC Nordsjælland og AGF.

Alligevel fører FCK tabellen inden de øvrige kampe i runde 12, så måske er det, med at defensiven vinder mesterskaber, mere en kliché.